Drugi dzień testowania tego 55'' P 6046 - podłączony do dekodera z Orange i jak na razie wszystko działa,więcej info dodam za kilka dni.
@kiki rozumiem, że jeśli będę chciał odebrać tv osobiście to umówimy się na dogodny termin i zrobisz kalibrację przy mnie?
Pozdrawiam
Zamierzam kupić ten tv, jednak potrzebuję informację czy działają z nim klawiatury bluetooth z gładzikiem takie jak np Logitech K400 plus?
Za taki post reklamowy, nic nie wnoszący do dyskusji użytkownik kiki powinien dostać bana na kilka dni, albo na stałe zostać uciszony( wiem że nie realne bo jest tu "guru")
Osoba która handluje sprzętem i pisze takie zmyślone (nigdzie nie potwierdzone )opinie to skandal! ( Swoją drogą kiedyś już sam w internecie pisal opinie pozytywne na temat swojej osoby i sklepu z różnych kont na forach i mam nadzieję że nie zaprzeczy...sam sobie odpowiadał itd. Kto chce to znajdzie o tym w google.
Kończąc wiadomość do kiki : użytkownik sansei wytknął w twoim słabym teście sprzętu nieścisłości i zadał konkretne pytanie. Rozumiem że masz problem ze zrozumieniem postu, bo odpowiedziałeś nic nie wnosząca reklama. Tak wiemy że 7900:1 ale nie o tym był post użytkownika wyżej wymienionego.
Dzięki za info kiki. Ocena 6/10 za kolory budżetowego telewizora prosto ze sklepu to fatalna sprawa. Teraz jest dla mnie w pełni zrozumiałe dlaczego przy każdej rekomendacji tego tv dopisujesz że kalibracja jest wymagana.
Jeszcze raz obejżałem zdjęcia z recenzji P60. Teraz zauważyłem że:
- rogi ekranu przy jasnych ujęciach są wyraźnie zaciemnione
- przy jednolitych jasnych tłach widać nierównomierność podświetlania, zwłaszcza z lewej strony są plamy
- ze zdjęć pokazujących kąty widzenia widać jak zanika kolor, ale na innych zdjęciach zrobionych pod kątem widać jak mocno znika jasność (lewe pół ekranu jasne, a prawe pół prawie czarne) czyli kąty widzenia ekranu są nadzwyczaj wąskie.
Przyznam że napaliłem się na ten telewizor - głównie ze względu na jego cenę, ale mając zamiar wydać prawie 3000pln ciężko mi przełknąć powyższe kompromisy. Tym bardziej że w domu mam 7 letnią budźetową plazmę panasonica i jak otworzyłem recenzję jaką dawno temu zrobił kiki to mi kopara opadła że przez te 7 lat budżetowe lcd wciąż nie dogoniły jakością obrazu plazmy (chociaż posiadają mnóstwo bajerów które wtedy nie istniały: 4k, hdr, android itp).
Czy ktoś znalazł inne recenzje któregoś z modeli P60? Jeśli nie można tu linkować obcych serwisów to proszę o info na priv.
Najlepiej byłoby ten tv obejżeć na żywo w sklepie - i porównać do innych budżetowych modeli. Czy nie wiecie może czy w Warszawie jakieś sklepy go posiadają na ekspozycji?