TCL Seria P60

Status
Zamknięty.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
U nas działa bardzo dobrze.
Zanieś do sąsiada i sprawdź.
Może wina transmisji, a może wina egzemplarza.

Username1

New member
Skąd można pobrać v353? Niestety z poziomu androida nie mam możliwości aktualizacji - "Aktualizacja nie jest potrzebna."

Ma ktoś również problem z pilotem głosowym? Nie włącza tv, dopiero jak wyjmę/włożę kilka razy baterie, odpala.

sulko

Member
A ja powiem że na najnowszym sofcie mam straszny problem z Netflixem. Gdy odpalam materiał ładnie szybko wskakuje na 4k ale po chwili spada do 480p i tak już zostaje. Gdy od razu sprawdzę speed test to nie ma żadnego problemu, 110Mbps/10Mbps, więc to nie sieć.
Próbowałem już resetować Netflix, usuwać aktualizacje, usuwać ustawienia sieci i nic. Problem cały czas występuje.

Jakieś sugestie? Na wcześniejszym sofcie czasami Netflix też chodził gorzej ale nie było to tag nagminne jak teraz że trzeba co minutę puszczać od nowa żeby nie oglądać w 480p.

Dodam że korzystam z wifi ale testowo podpiąłem się po kablu i sytuacja jest identyczna.
Netflix chodzi u mnie dobrze na v353, bez przycinek, bez gubienia klatek, Youtube też. Problem jest dalej z power instant i wifi oraz z dźwiękiem 5.1 passthrought w Kodi, tu jest gorzej niż w v315 bo dotyczy nie tylko DTS ale całego 5.1. Zauważyłem że ten telewizor wymaga po każdej zmianie ustawień restartu dopiero wtedy działa dobrze, spróbuj może tak zrobić.

sulko

Member

basket4rap

Member
Bez reklam
Co poradzicie na to, że od mkmentu wgrania v353 p60 po każdym nie-szybkkm ponownym uruchomieniu resetuje mi do domyślnych ustawienua bieli i przestrzeń kolorów? (Po intalacji przewracałem ustawienia fabryczne i resetowałem ustawienia obrazu)

basket4rap

Member
Bez reklam
Mi też się załączał cały czas. Wygrałem nowszy Soft i się uspokoiło. Teraz za to od czasu do czasu zmienia mi się profil kolorów sam z siebie?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Ale mi się nie załącza żaden tryb sklepowy czy inny (jest cały czas wyłączony). Wgrałem dziś jeszcze raz soft 353 (okazało się, że ostatnio mi się nie wgrał i był 346), wszystko poustawiałem, robię ponowne uruchomienie tv (bez szybkiego uruchamiania), i niestety znowu po tym zabiegu resetuje do domyślnych tylko ustawienia balansu bieli i przestrzeni kolorów:/

tomasz.k

New member
Ktoś ma pomysł jak uruchomić HBO Go przez wbudowany chromecast w P60?
Ładuje mi się ekran HBO z reklamami filmów, ale po kliknięciu play na TV zawsze mam błąd HBO na TV - próbowałem na dwóch telefonach i laptopie i zawsze to samo. Oczywiście Chromecast2 samodzielny działa bez problemu :( Problem jest na pierwszym sofcie 7.0 jak i na najnowszym. Odinstalowanie aktualizacji chromecast nie pomaga. Nie mam żadnego HBO GO zainstalowanego na TV.

Ostatnia edycja:

pstep

New member
Ktoś ma pomysł jak uruchomić HBO Go przez wbudowany chromecast w P60?
Ładuje mi się ekran HBO z reklamami filmów, ale po kliknięciu play na TV zawsze mam błąd HBO na TV - próbowałem na dwóch telefonach i laptopie i zawsze to samo. Oczywiście Chromecast2 samodzielny działa bez problemu :( Problem jest na pierwszym sofcie 7.0 jak i na najnowszym. Odinstalowanie aktualizacji chromecast nie pomaga. Nie mam żadnego HBO GO zainstalowanego na TV.
Zainstaluj aplikację HBO bezpośrednio na telewizorze. Wszystko działa ok, obsługa z myszki.

Status
Zamknięty.
Do góry