Te komendy działają i na starej wersji systemu. Bo to jest google now, a nie asystent i działało na android 6, jak tylko wyciągnąłem tv z pudełka. Obecnie mam system 7 ściągnięty normalnie przez tv, a nie z forum i mi te komendy działają na pilocie głosowym. Albo mówię film piękna i bestia to mi otwiera opis wraz z możliwością kliknięcia i obejrzeniu od razu na netflix.
Co takiego więc daje nowego ten asystent? Bo myślałem że np spytam się go: dobry film dziś w tv. To myślałem że mi odpowie albo jak dojechać do x to by mi wyświetlił mapę lub połączenia autobusowe.
Bo te komendy co podajesz to normalnie google rozpoznaje bez tego asystenta. A google asystent to coś na wzór Siri, że prowadzisz konwersacje dość naturalna. Pytasz się asystenta: mam ochote na pizze jakie są.pizzerie w pobliżu. I asystent ci powinien odpowiedzieć. A jak masz termostat czy oświetlenie sprzężone z siecią to asystentem google możesz nawet nimi sterować.
Oczywiście jest tak jak piszesz w 6 komendy działały w andku 7 wersji 353 przynajmniej u mnie pilot totalnie nie przenosił na ekran tego co się mówiło - ja swoje on swoje pokrycia żadnego teraz jest ok do tego w ładniejszym (graficznie) wydaniu już wiem z na forum postów że assistant tylko po angielsku