WITAM WSZYSTKICH JUŻ MOŻNA POBRAĆ NOWY SOFT WERSJA V 373 Z GOOGLE ASSISTANT.https://we.tl/1uGMIKXjyy
aby system działał po instalacji konieczne jest przywrócenie go do ustawień domyślnych:
USTAWIENIA -PAMIĘĆ I RESETOWANIE - PRZYWRACANIE DANYCH FABRYCZNYCH - KOD1234
bez tego TV co chwila wyświetla komunikat o zamkniętych aplikacjach po restarcie jak na razie wszystko ok asystent super sprawa, chociaż nigdzie nie mogę namierzyć komend które można wykorzystywać w polskim języku, pogoda uruchomienie youtuba, netflixa, spootify działa ale jak np zmienić kanał za pomocą komendy ?
, pogoda uruchomienie youtuba, netflixa, spootify działa ale jak np zmienić kanał za pomocą komendy ?
A jak instalowałeś aktualizację ? Z pendrive z pozycji telewizora w menu?U mnie bez przywracania do ustawień fabrycznych wszystko działa super
Google asystent działa na razie tylko po angielsku, ja ustawiłem sobie język angielski i działa bardzo fajnie.Te komendy działają i na starej wersji systemu. Bo to jest google now, a nie asystent i działało na android 6, jak tylko wyciągnąłem tv z pudełka. Obecnie mam system 7 ściągnięty normalnie przez tv, a nie z forum i mi te komendy działają na pilocie głosowym. Albo mówię film piękna i bestia to mi otwiera opis wraz z możliwością kliknięcia i obejrzeniu od razu na netflix.
Co takiego więc daje nowego ten asystent? Bo myślałem że np spytam się go: dobry film dziś w tv. To myślałem że mi odpowie albo jak dojechać do x to by mi wyświetlił mapę lub połączenia autobusowe.
Bo te komendy co podajesz to normalnie google rozpoznaje bez tego asystenta. A google asystent to coś na wzór Siri, że prowadzisz konwersacje dość naturalna. Pytasz się asystenta: mam ochote na pizze jakie są.pizzerie w pobliżu. I asystent ci powinien odpowiedzieć. A jak masz termostat czy oświetlenie sprzężone z siecią to asystentem google możesz nawet nimi sterować.
Przy instalacji wybrałem język angielski, ale można też pewnie zmienić język w ustawieniach. Przy pierwszym wciśnięciu przycisku mikrofonu otworzyło się okno ustawień dla Google assistant.A jak ustawiłeś język?
A jak instalowałeś aktualizację ? Z pendrive z pozycji telewizora w menu?
To ja wiemZ pendriva. Soft ściągnąłem z forum.
To ja wiemchodzi mi o to czy instalowałeś w trybie ota przez menu w TV czy z opcją wyłączenia TV ??
Czyli wszystko trzeba instalować od nowa...Aha hehe. Z opcją wyłączenia tv