Bo android jest przyszłościowy tylko producenci mają problemy z optymalizacją po aktualizacji...warto zaznaczyć że kiedyś android był beznadziejny w telewizorach ale czasy się zmieniły i z roku na rok jest lepiej i warto zauważyć żę to AKTUALIZACJE są problemem a nie fabrycznie wgrany android
Android to jeden wielki chaos, rozumiem, że o przyszłościowych mówimy tutaj o multimediach tzn, że za 3 lata będzie nowy netflix albo jakiś inny streamer, który dostępny będzie tylko na nowe TV lub na androida. Więc na 3 letnim TV odpalisz przez APK mirror i będziesz cieszył się z nowości, gdy użytkownicy Webos/Tizen/Firefox z 2017/2018r będą w dupie?
Ja to widzę inaczej, nawet jak będzie super apka, pewnie będzie wymagać nowego androida X. No, ale jakby nawet dało się to obejść to pewnie stary procesor Mediatech z 2017/2018 roku nie da rady poprawnie obsługiwać aplikacji itp itd.
Nie wygodniej korzystać z funkcji miracast/screen mirroring? Rzutujesz obraz ze smartfona na TV i masz wszystkie aktualne aplikacje. Zmieniasz smartfon na nowy z nowymi bajerami i nowym androidem i znowu rzutujesz

Ze swojego przykładu, mam takie urządzenie Android Mirror niby wszystko ok, chińczycy obeszli blokadę sklepu play można instalować wszystkie apki z oficjalnego sklepu. Jednak urządzenie jest na android 4.4 i np. taki here maps wymaga już 5.0. Inny przykład, miałem kiedyś ipada 2, świetny sprzęt bardzo wolny się starzał, ale już go później nie aktualizowałem do nowych wersji. Gdy ciałem zainstalować nowego instagrama to bez aktualizacji do nowszej wersji nie dało rady.