Tego nie wiem, opieram się jedynie na własnych doświadczeniach i tylko tyle mogę napisać.
Wiem natomiast, że kupując kiedyś TV 80" od Kikiego poprosiłem o sprawdzenie (lub co najmniej zapewnienie, że tv nie będzie miał typowych bolączek jednostkowych egzemplarzy), szczególnie, że wówczas zmieniałem tv co roku i mocno siedziałem w temacie. To był świadomy wybór i sprecyzowane oczekiwania.
Miałem już za sobą wszelkiej maści PDP, Kuro, topowe LCD itd. i bagaż doświadczeń z nieuczciwymi sprzedawcami.
Wówczas królowali też prywatni importerzy, a razem z ich mentalnością archaiczne podejście do tzw. "kultury biznesu".
Wydając wówczas ponad 20k za tv (a lata temu, to była dużo większa kwota jak dziś) nie chciałem ryzykować zakupów od nie znanych mi osób.
Tutaj powiedzmy, że już się znaliśmy z forum od lat, wiedziałem od kogo kupuje.
Zgodnie z ustaleniami TV dotarł prywatnym transportem i został podłączony w celu sprawdzenia.
Gdyby coś było nie tak, to tv by wrócił.
Dla mnie prosty i oczywisty układ.
Tu nawet nie ma co drążyć.
Od Blackninja też brałem kiedyś ampli, 6-7k. Zresztą chyba coś jeszcze, nie pamiętam. Zresztą wielu dobrych kolegów z forum brało i nikt nie narzekał.
Przed zakupem obdzwoniłem wszystkie fora/sklepy, nie dość, że wyszło buractwo u niektórych (gdzieś pisałem o tym) - strach by było reklamować, to u Blacka wyszło
nie dość, że najtaniej, to najszybciej, a na tym mi zależało. Zresztą robił wiele wycen i te ceny zawsze były jedne z najlepszych.
Warto też dodać, że Black zawsze tutaj był pomocny w razie jakieś awarii, a bywali tacy, co znależli "100zł" taniej, a potem płakali na forum, bo sprzedawca się zawinął.