Mam porównanie z Sony XE8505 i XE9005 do X2. Jeżeli chodzi o płynność po kilku dniach, kiedy emocje po zakupie X2 opadły, płynność w XE8505 i XE9005 zdecydowanie jest bez porównania. Pływanie obrazu jest w X2, da się oglądać, jednak przy Sony jeżeli chodzi o płynność obrazu nie stawiaj go nawet. X2 ma szybszego andka, równe dobre podświetlenie jak w Sony XE9005, a smaczek, to że bije na głowę Sony XE8505 równomiernością podświetlenia. Nocne oglądanie było gorsze w XE8505 niż w X2. Płynność w Sony to mistrzostwo - mówię o filmach w Kodi HD i wyżej i kablówka w HD przy X2. W sporcie nie widzę takiej różnicy. Tylko cena też jest inna

. Moduł Cl bezproblemowo chodził w Sony, tutaj na tej płaszczyźnie w X2 jest źle. Czekam na odpowiedź od TCL. Jeżeli rozwiążą problem z modułem - to jego największa wada jak dla mnie - będzie rozwiązany. Odświeżanie matrycy - cały czas chcę je zaakceptować po moich 100 Hz telewizorach

.... do 14 dni testuję, jeżeli ktoś jest zainteresowany w cenie 4.200 zł za mojego X2 55", to pisać...folie nieruszone i taniej nie kupicie

....
X2 po 4 dniach :
Plusy:
X2 - równomierność podświetlenia, czerń, szybkość działania androida, dźwięk.
Minusy:
Obsługa modułu Cl !!! Płynność obrazu - jeżeli miałeś 100 Hz telewizor to przy takim zostań - oka nie oszukasz... a jeżeli miałeś do tej pory 50 Hz to to jest dla Ciebie najlepszy wybór pod słońcem

....