Nie wiem jakim cudem ale jeszcze wczoraj miałem tam opcję tylko tryb earc. Nic więcej. Dziś już jest tak jak mówisz. Ale co z tego jak tv przestało się łączyć z wifi ten tcl to najgorsza moja inwestycja
Pytanie z innej beczki, skoro bedzie fajnie działało sterowanie głosem, to rozumiem że należy powiedzieć : OK google., a potem co? Jakie są komendy? Jest gdzieś lista? I będzie to działało na tv naziemnej czy tylko na aplikacjach? Będę mógł oglądając polsat sciszyc głos za pomocą komendy?
Gdzieś na francuskim forum czytałem, że te opcje się pojawiają jak TV wykryje konsolę.
WIFI na nowym update działa bez najmniejszego problemu, może sprawdź czy AP nie odrzuca Ci z jakiegoś powodu połączenia?
A co to takiego AP? Laik jestem
Potwierdzam, ale ważne jest to, że trzeba się przełączyć na konsole(źródłem obrazu musi być konsola) i wtedy dopiero są te opcje widoczne.Znalazłem
Ustawienia->Ustawienia Ogólne ->Kanały i wejścia - Wejścia i mamy:
tryb eARC, Automatyczny tryb niskiego opóźnienia oraz zmienna częstotliwości odświeżania
Tak wszystko na tym samym. Mam wrażenie że tel w momencie parowania, nie wiem zupełnie dlaczego zmienia wi fi na nazwę tv. Np Google tv0000. Ta sama nazwa co w telewizorze. Dziwne. Ale już wracam do 083. Popsułem sobie tylko USB przez tę aktualizację. Oddaje go jednak na gwarancję. Mialem sobie darować. Ale widzę że i tak na tym google nie działa vrr.
U mnie jest z vrr taki problem. Że jak go włączam to przy ruchu kamera mam wszystko jakby podświetlane na zielono. Nie wiem jak to się nazywa czy halo czy jak. Ale nie komfortowe to jest.
Działa również na C825 i działa już rewelacyjnie.