Wiecie co, jak tak śledzę po cichu ten wątek to sobie myślę ze ja mam chyba jakiś inny TV, tylko dlaczego wygląda tak samo, jak na wrzucanych czasem tu zdjęciach, i też ma oznaczenie 65C825 :hmm:
Asystent głosowy z pilota mi działa bez problemu ( ba nawet dokupiłem dodatkowy pilot ze skrótami Netflix i Youtube i też mi w nim działa wyszukiwanie głosem ). Nie mam prawie wcale bloomingu, owszem środek TV mam na wysokości wzroku i oglądam centralnie więc może dzięki temu, no ale takie chyba było założenie projektowe tego modelu, cena względem pewnych ograniczeń.
Konsola działa w 4K 120Hz, czy obniża rozdzielczość ? Nie wiem, ja tego nie widzę a skoro tak, to nie zamierzam sie doszukiwać wad pod mikroskopem, czy w powiększeniach zdjęć z telefonu itd... Żeby się później biczować że TV jest zły bo... No właśnie, nie po to kupowałem duży TV żeby patrzeć na niego z bliska, tylko po to by siedzieć wygodnie na kanapie i mieć frajdę z grania na dużym ekranie. Gdyby było tak feralnie jak niektórzy o tym piszą, że rozmyte mgła itd... na pewno bym zauważył, a zresztą nie tylko ja używam tego TV ( to dla tych co zaraz odeślą mnie do okulisty ).
Oprogramowane bywa zawodne fakt to jedyna istotna wada, która nieco mi przeszkadza, czasem wywali YT do pulpitu, w Netflixie nie uruchamia dolby Atmos ale wiecie co, dolby Atmos w żadnym zestawie 2.1 nie spełnia nawet minimum założeń tego sytemu, jedynie jest dekodowane a później i tak konwertowane do czegoś w rodzaju surround sound. Możemy się oszukiwać że mamy Atmos ale mamy jedynie imitację, a raczej emulację dźwięku przestrzennego. Tak więc nie ronił bym przez to łez, a czekał na aktualizację która wcześniej czy później da ten znaczek DB Atmos :krol:
Uszkodzenia czy dysfunkcje zdarzają się w każdym sprzęcie, po to jest gwarancja, owszem gdyby nagle cały świat i wszystkie fora rozpisywały się, że notorycznie przegrzewają się matryce albo pada coś innego można by na tym TV wieszać psy, a tak to należy uznać że trafił się felerny egzemplarz i należy go reklamować ( mi np migają diody statusu "stand by", mimo że mam ustawione światło stałe ), czy powinienem reklamować ? Pewnie tak ale taka pierdoła że szkoda mi zachodu.
Owszem mogę rozumiem pretensje czy rozczarowanie, bo TV nie jest idealny, a sporo osób zachwalało go pod niebiosa. Jednak należy zrozumieć, że te ahy i ochy były podyktowane współczynnikiem jakości do ceny w porównaniu do konkurencji, która zresztą również ma swoje mankamenty. W tej cenie trudno o lepszy TV jeśli możemy oglądać go centralnie, nie mamy i nie planujemy soundbara, jesteśmy fanami Androida i częściej oglądamy dobrej jakości źródła a nie sygnał SD to nie powinniśmy się zawieść. A gdy trafi się nam uszkodzony model to przecież od czegoś jest gwarancja, prawda ?
PS. Ciekawostka... Testowałem ten TV podłączając do niego zewnętrzne głośniki, dość popularny model Edifer R2850DB stosowany zamiast soundbarów ( zjada każdy SB do 3k na śniadanie przy odtwarzaniu muzyki ) i.... no właśnie krystaliczny dźwięk pełen detali na średnicy, super wyraźne dialogi i zarazem koszmarny dudniący bas, twarda chłodna barwa. Zestaw za prawie 1500 zł przegrywał w ogólnym rozrachunku z wbudowanym dźwiękiem w TV. Cieplejsza barwa, miękki nie dudniący bas i to za free. To daje trochę do myślenia tym dla których dźwięk to wciąż istotny argument przy zakupie TV w budżecie do 6k.