TCL Mini-LED 65C825 - test, recenzja - czyli nadchodzi pogromca Oled TV ? Co jest prawdą a co mitem !

Niestety jest z tym problem, na redicie sporo osób o tym pisze a problem jest już dość stary (kilka miesięcy). Dotyczy to wybiórczo telewizorów na androidzie w tym TCL, Sony, Hisense oraz konsoli PS5. Póki co temat można ogarnąć na okrętkę, poprzez odpalenie aplikacji HBO Max na Smartfonie i wysłanie obrazu na telewizor, działa to dość dobrze bez odczuwalnych lagow z zachowaniem rozdziałki 4K i prawidłowego dolby vision.

Problem pojawia się przy wszystkich materiałach, czy tylko wybiórczych? Pytam, bo wczoraj oglądałem dwa filmy i niczego takiego nie doświadczyłem.

Morison6

New member
Problem pojawia się przy wszystkich materiałach, czy tylko wybiórczych? Pytam, bo wczoraj oglądałem dwa filmy i niczego takiego nie doświadczyłem.

Występuje na filmach w systemie dolby vision, sprawdzałem: Matrix, Diuna, Kosmiczny mecz i kilka innych z pierwszej strony HBO Max, we wszystkich tych pozycjach występował problem. Materiał HD bez dolby wyświetlany jest poprawnie, aczkolwiek widoczne są chwilowe spadki jakości o czym też napominają użytkownicy redita. Co ciekawe wszystkie te problemy zupełnie nie występują podczas wysyłania obrazu na telewizor z poziomu aplikacji mobilnej HBO Max.

Gorbi

Member
Czy macie na HBO MAX wszędzie do wyboru j.polski, bo ja nie.
Na telefonie wszystko jest ok. Odpaliłem na telefonie i przerzuciłem na TV i wtedy wszystko było ok.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Marios82

New member
Może coś jest z HBOMAX, choroby wieku dziecięcego
Na ten przykład "Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera " wyświetla tak okrojony obraz że nawet tytuł nie wyświetla cały i nie mogę zmienić formatu, po Chromecast to samo
Może apka

Gorbi

Member
Przed chwilą odpaliłem i już jest ok ale w necie wiele osób narzeka na aplikację.

Gorbi

Member
A działa Wam normalnie Dolby Atmos bo próbowałem wczoraj odpalić ale nie chciało ruszyć.

Psycheav

New member
Ostatnio widziałem na youtube gościu rozpakowuję c825 i tam zamiast dwóch pilotów jeden ale porządny. Czy wiecie może gdzie można taki pilot zakupić?

Link jeszcze nie mogę podawać

Do góry