Uwielbiam takie opinie ludzi którzy testują sprzęt parę dni w warunkach sklepowych i są w stanie opiniować na oko. Czerń nie jest zachwycająca, do czego konkretnie jest to porównanie? Do OLED'a czy może wspomnianego Sony, próbujesz powiedzieć że w Sonym jest lepsza ? Miałem oba w domu postawione kolo siebie i nie zgodzę się z tym absolutnie. Owszem jak na miniLED jest bez rewelacji, TV ma zdecydowanie za mało stref i widać te braki.
Kolejna rzecz, tragiczny blooming ? Serio, a na jakich ustawieniach testowałeś TV? Typowo marketowo czyli wszystko na 100% tak że w domu biło by po oczach. Owszem blooming jest zauważalny ale trzeba się o niego postarać i jeśli uważasz że test jest wiarygodny gdy porównujesz TV z innym na 100% jasności i bez odpowiednich nastaw, to wiedz że każa technologia podświetlania uwidacznia swoje zalety i wady w różnych warunkach oświetleniowych i przy różnych nastawach, często 10% jasności w lewo lub w prawo zmienia wszystko. Zresztą niech się wypowiedzą Ci co mają ten TV w domu dłużej niż ja czy faktycznie jest taka tragedia jak Ty to widzisz.
Generalnie polecam ludziom zainteresownym tym TV nie sugerować się tak skrajnymi wpisami a po prostu samemu zobaczyć na własne oczy.
Kolejna sprawa, masa błędów w oprogramowaniu, tragiczny android w wersji alfa. PROSZĘ O KONKRETY, gdzie, jakie i co konkretnie aż tak źle działa. Używam tego TV od 2 tygodni i prócz występowania artefaktów w YT ( rzadko ), i konieczności zmiany języka konta google by działał voice assist, nie zauważyłem żeby coś się nie zainstalowało, nie zadziałało lub wysypywało, a już na pewno nie tak by pisać na forum że jest tragicznie, nazywać soft wersja alfa. To nie mój pierwszy TV na Androidzie i mam porównanie jak to wygląda u konkurencji.
Ostatnia rzecz, cena... Nie wiem o jakim rozmiarze TV piszesz ale w moim przypadku 65" pokaż mi OLED 120hz i z HDMi 2.1 w cenie choć zbliżonej do tego TV. Neo Qledy od Samsunga też nie kupisz, no chyba że dla ciebie 1000 zł więcej to drobna dopłata. Owszem Sony jest zbliżone cenowo i jest to dobry TV, mogę śmiało polecić ale demonizowanie C825 to w mojej opinii mocne nadużycie.