W takiej sytuacji proponuję abyś popatrzył na VA z najlepszym procesowaniem obrazu (Samsung QN9x, Sony X9x) albo ADS-PRO Hisense albo (jeśli nie boisz się wypalen) Oled który będzie najlepszym wyborem do sportu ( poza narciarstwem80% tego co oglądam to sport a z tego sportu 80% to piłka nożna. Pozostałe 20% to filmy i seriale. Nie oglądam nic innego. Nie gram w gry.
brak DV w TV z jasną matrycą nie ma znaczenia. Uwierz - film zakodowany w 1000 nitów pójdzie tak samo z DV jak i bez. Co innego w przypadku tańszych FALD, Direct LED i krawędziowego podświetlania - tu ograniczenie jasności matrycy powoduje, że DV pomaga. Poza tym Sam ma HDR10plus.@kiki bez skakania z kwiatka na kwiatek to można kupić coś za 1k. Jak nie będzie opowiadać to się wymieni. Kupując za 10k już jednak lepiej poszukać. TCL mam w domu dwa i nie namówi mnie nikt na kolejny. Nie ma godziny żeby coś nie szwankowało a Facebook bez przerwy mi przysyła powiadomienia z grupy o problemach z TCL, na której jestem. Oglądałem u syna w pokoju mecz Walia - Polska i w trakcie meczu 5 razy się tv restartował. Brałbym Samsunga ale nie ma DV i mnie to blokuje. OLED mam w sypialni. Od kikiego nawet. W salonie boję się OLED bo jednak tam któreś z dzieci może odpalić na kilka godzin statyczny obraz.
Ten Hisense jest spoko jeśli oglądasz tak dużo sportu. Pytanie czy ten Samsung przypadkiem też nie jest na ADS. Pójdź sobie do kina i zwróć uwagę na głębię czerni (to mit, tam też są szarości). Samsung na pewno lepiej poradzi sobie z procesowaniem obrazu. Zobacz w którym możesz sobie przedłużyć gwarancję dystrybutora bo w TV awarie sprzętowe nie zależą od marki. To co piszą o TCL to niedoróbki systemowe w których niestety, że tak potraktuje to świątecznie, dzierży palmę pierwszeństwaTo co? QN92C? A dla zainteresowanych Hisense U8KQ, który został wybrany najlepszym tv Mini Led EISA MINI LED TV 2023-2024 to jest teraz w wersji 65 cali za 5999 i dodatkowo dają soundbar.
Po kolei do sportu: Oled Samsung, LEDy: Sony, Samsung, Hisense.Na placu boju pozostają: Sony X95L, Hisense U8KQ, Samsung QN92C i Samsung S90C. Ułoży mi je ktoś od najlepszego w dół? Dziś wybór i zakup żeby na święta był.
A to są jakieś powody do obaw? Jest się czego bać?Jak się nie boisz Samsunga, to ja bym brał QN9X, albo QN85 i nie świrował w wydawaniem kasy pod sport.