Mozesz sprawdzić czy masz opcje IMAX do wyboru ustawień obrazu z materiałem hdr10plus proszę?Już wiem co było przyczyną, trzeba w ustawieniach systemu nacisnąć uruchom ponownie, wtedy telewizor robi restart i wszystko już jest w porządku.
A jak ten TCL C845 ma się do Hisense U8KQ?
Zastanawiam się co wybrać w lekko niższej cenie ze świadomością, że będzie to gorszy tv od Samsunga czy Sony.Rozważasz kupno Hisensa?
Ciekawe. Tylko ja chcę 75 cali a jest tam napisane, że 75 ma inną od pozostałych matrycę - gorszą. Ma IPS a nie VA. W opisie jest też, że interfejs jest Google Tv a chyba nie jest. No jak nie kijem to pałką. A wyrastał na faworytaLekko, to może nie, bo X95L sporo droższy. Pytanie, która świadomość lepsza, bo ta z kasą w kieszeni bardziej rozsądna.
Ciekawe zestawienie w opisie porównując do innych, ale warto by na żywo zobaczyć.
![]()
Hisense U8/U8K Review (55U8K, 65U8K, 75U8K, 85U8K, 100U8K)
The Hisense U8/U8K is a mid-range 4k TV released in 2023. It sits between the high-end, limited-release Hisense UX and the Hisense U7K in Hisense's flagship 2023...www.rtings.com
to wersja NA a nie EU. Generalnie chińszczyzna różni się pomiędzy rynkami, w przeciwieństwie do LG, Samsunga czy Sony, których tv z reguły różnią się tylko tunerami i złączami z tym związanymi.![]()
Hisense U8/U8K Review (55U8K, 65U8K, 75U8K, 85U8K, 100U8K)
The Hisense U8/U8K is a mid-range 4k TV released in 2023. It sits between the high-end, limited-release Hisense UX and the Hisense U7K in Hisense's flagship 2023...www.rtings.com
Dobrze, że nie ma. Nie patrz w ogóle na rtings. Oni wyraźnie piszą, że testują sprzęt dostępny na rynku północnoamerykańskim. Tak jak napisałem wyżej, oni i Europa to dwa inne rynki w przypadku chińszczyzny. Wg mnie kwestia braku w EU Google vs Vidaa to akurat zaleta. System duuuuuzo szybszy. Wpinasz sobie dowolna przystawkę smart i masz brakujące Player PL i HBo Max.Ciekawe. Tylko ja chcę 75 cali a jest tam napisane, że 75 ma inną od pozostałych matrycę - gorszą. Ma IPS a nie VA. W opisie jest też, że interfejs jest Google Tv a chyba nie jest. No jak nie kijem to pałką. A wyrastał na faworyta![]()
To pewne? Jak tak to odpada.Hisense 75" ma matrycę IPS (ADS-PRO).
to wersja NA a nie EU. Generalnie chińszczyzna różni się pomiędzy rynkami, w przeciwieństwie do LG, Samsunga czy Sony, których tv z reguły różnią się tylko tunerami i złączami z tym związanymi.
Nie będziesz oglądał sportów piłkowych? Nie będziesz giercował? Będziesz siedział tylko na wprost TV? Jeśli nie to warto się zastanowić nad tym TV. Dobre kąty i procesowanie treści sportowych mają wszystkie OLEDy i niektóre LCD - najwyższe modele Samsunga i Sony.Czyli odpada jeśli nie ma matrycy VA. Co ma na celu robięenie jednego modelu ja IPS a reszty na VA.
80% tego co oglądam to sport a z tego sportu 80% to piłka nożna. Pozostałe 20% to filmy i seriale. Nie oglądam nic innego. Nie gram w gry.Nie będziesz oglądał sportów piłkowych? Nie będziesz giercował? Będziesz siedział tylko na wprost TV? Jeśli nie to warto się zastanowić nad tym TV. Dobre kąty i procesowanie treści sportowych mają wszystkie OLEDy i niektóre LCD - najwyższe modele Samsunga i Sony.