TCL 85C845 - test, recenzja, opnie. Stać Cię wreszcie na prawdziwe kino !

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lekko, to może nie, bo X95L sporo droższy. Pytanie, która świadomość lepsza, bo ta z kasą w kieszeni bardziej rozsądna.
Ciekawe zestawienie w opisie porównując do innych, ale warto by na żywo zobaczyć.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Lekko, to może nie, bo X95L sporo droższy. Pytanie, która świadomość lepsza, bo ta z kasą w kieszeni bardziej rozsądna.
Ciekawe zestawienie w opisie porównując do innych, ale warto by na żywo zobaczyć.
Ciekawe. Tylko ja chcę 75 cali a jest tam napisane, że 75 ma inną od pozostałych matrycę - gorszą. Ma IPS a nie VA. W opisie jest też, że interfejs jest Google Tv a chyba nie jest. No jak nie kijem to pałką. A wyrastał na faworyta 🥴

Ostatnia edycja:

luck76

Well-known member

luck76

Well-known member
Ciekawe. Tylko ja chcę 75 cali a jest tam napisane, że 75 ma inną od pozostałych matrycę - gorszą. Ma IPS a nie VA. W opisie jest też, że interfejs jest Google Tv a chyba nie jest. No jak nie kijem to pałką. A wyrastał na faworyta 🥴
Dobrze, że nie ma. Nie patrz w ogóle na rtings. Oni wyraźnie piszą, że testują sprzęt dostępny na rynku północnoamerykańskim. Tak jak napisałem wyżej, oni i Europa to dwa inne rynki w przypadku chińszczyzny. Wg mnie kwestia braku w EU Google vs Vidaa to akurat zaleta. System duuuuuzo szybszy. Wpinasz sobie dowolna przystawkę smart i masz brakujące Player PL i HBo Max.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Akurat Player i HBO Max nie są mi potrzebne. Canal+ musi działać a chyba działa. Czy w Europie 75 cali ma matrycę VA?

Marlo

Active member
Pewne , matryca ADS-PRO ma lepszy kontrast natywny w porównaniu do standardowej matrycy ADS ,
ale nadal sporo gorszy od matrycy VA.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
to wersja NA a nie EU. Generalnie chińszczyzna różni się pomiędzy rynkami, w przeciwieństwie do LG, Samsunga czy Sony, których tv z reguły różnią się tylko tunerami i złączami z tym związanymi.

To rtings, wiadomo, ze tu zupełnie inny rynek, pytanie, czy ten Hisense ma inną matrycę matryce. Pomijając system, złącza i inne pierdoły.

Tak jak QM8 u TLC. Rzekomo to odpowiednik C845, a ludzie piszą, że to nie jest dokładnie to samo (chodzi o matryce, a nie złącza).

luck76

Well-known member
Czyli odpada jeśli nie ma matrycy VA. Co ma na celu robięenie jednego modelu ja IPS a reszty na VA.
Nie będziesz oglądał sportów piłkowych? Nie będziesz giercował? Będziesz siedział tylko na wprost TV? Jeśli nie to warto się zastanowić nad tym TV. Dobre kąty i procesowanie treści sportowych mają wszystkie OLEDy i niektóre LCD - najwyższe modele Samsunga i Sony.

Marlo

Active member
Hisense 75U8KQ ma 1056 stref , nowy model 75U8NQ ma 2000 stref ,
i też matrycę ADS-PRO , ale dzięki temu że ma prawie dwa razy więcej stref przyciemniania ,
kontrast i czerń będą dużo lepsze.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Nie będziesz oglądał sportów piłkowych? Nie będziesz giercował? Będziesz siedział tylko na wprost TV? Jeśli nie to warto się zastanowić nad tym TV. Dobre kąty i procesowanie treści sportowych mają wszystkie OLEDy i niektóre LCD - najwyższe modele Samsunga i Sony.
80% tego co oglądam to sport a z tego sportu 80% to piłka nożna. Pozostałe 20% to filmy i seriale. Nie oglądam nic innego. Nie gram w gry.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mecze są, a tv dalej nie ma ; )
Nie szkoda Ci czasu?
Do takich potrzeb, nie ma sensu pakować się premium tv, masz przecież Samsunga, TCL, Sony.

Do góry