TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

tranzystor82

New member
Ale czy Kodi nie odpala obrazu w 1080p? Też nie wiem do końca jak z obsługą HDR.

Jeśli mkv jest w HDR to nawet powinna ci się pokazać ikona lewym roku informująca o dolby lub HDR.
Nie myl rozdzielczości interface-u z materiałem wyświetlanym
Ja to testowałem na 378 przy użyciu MKV 2160SDR @ hevec

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wojtasban

New member
Kodi normalnie obsługuje 4k HDR ,dolby vision ale brak Dolby Atmos mówię o plikach swoich z dysku twardego, Netflix na kodi obsluguje Dolby vision ale chyba faktycznie tylko 1080p

andyd970

Member
W Kodi 19 matrix to nawet wtyczka Netflixa działa z Dolby vision i Atmosem ale tylko w rozdzielczości FullHd i muszę przyznać że obraz wygląda prawie tak dobrze jak przez natywna aplikacje za to jest Atmos czego niema w tej natywnej.Ale Kodi z pliku MKV Dolby Vision niestety nie czyta, jedyny player na którym udało.mi się odpalić Dolby Vision to Vimu Media Player z Atmosem który jest zawarty w ścieżce Dolby Digital Plus, Atmosa ze ścieżki Dolby True HD łyka tylko z zewnętrznego odtwarzacza podpiętego pod HDMI.

Ostatnia edycja:

andyd970

Member
Na.moim 65ec780 i sofcie v999 na tym Netflixie w kodi jest Dolby Vision z Atmosem obie ikonki się wyświetlają w lewym górnym rogu i przesyła atmosa do amlitunera.Jeszcze ciekawe jest to że np.Dolby Vision z zewnętrznego odtwarzacza po HDMI oraz dysku podpiętego pod USB nie widzi masakra!!!!

Ostatnia edycja:

andyd970

Member
Na 4pda*** napisali że jest jakiś nowy soft v631 i podali linka https://4pda***/pages/go/?u=http://...OTA/V8-R851T02-LF1V631.018605.zip&e=106087052

Ostatnia edycja:

stasiof

Member
Ale rozmiar i data wydania pozostały mi najnowszym V999.018609, który jest pełen błędów i kilka dni temu usuwam linki.

Będzie monitorować, jak leci .....

stasiof

Member
Zainstalowałem V631 na C716 i wszystko OK.

Klarowność ruchu również teraz działa (jeszcze nie funkcja Clear LED Motion).
Dodano dynamiczny kolor.
Naprawiono połączenie WiFi.
MagiConnect to 4.2.734

Ostatnia edycja:

epifan

Member
U mnie 631 tnie na UPCTV GO, robię restarty sieci, weryfikacja konfiguracji DNS i dam znać czy się poprawiło.
Reszta na razie bez zarzutu - no może poza dłuższym uruchomieniem - ekran Home przy włączeniu tv nie reaguje przez parę chwil i potem wszystko OK.

epifan

Member
Jest ok. Działa.
Tak na prawdę nie widzę różnicy co do wcześniejszego serii 6xx (nie pamiętam który to nr, musiałbym sprawdzić na kompie)

Do góry