TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

wyjek

New member
Trochę głupio żebym dokupował Mi Boxa czy coś żeby oglądać w SDR skoro telewizor ma wbudowany Android, ale chyba tak będę musiał zrobić w przyszłości :D

coobah

Member
Bez reklam
Zapożyczone od @stasiof :

New TCL R851T02 Android TV Update available in custom firmware R112...IMG file

V8-R851T02-LF1R112.019306

http://celesw.tcl.com/CSEU TV/Software/RT51/Test SW/Italy RT51 R112 RAI TV/R112Update.zip

build date= Nov 02 2021
build= 1635816658
security_patch= 2021-01-05
gmsversion= Android_9_Pie
software.version_name=AP08
IMG size= 2.99 GB

Wrzuciłem na mojego 650. Działa ok [emoji106]

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Fofek16

New member
Witajcie mam problem z soundbarem tcl 6100, na tv nie mam dźwięku, tak nagle mu się wyłączyło, jak włączam Netflix bądź inne aplikacje to dźwięk jest, przerzucę się na telewizję to dźwięk znika, wgrałem od nowa soft img co kolega dał teraz rt851 i dalej jest to samo

Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka

marconnetti

New member
Witajcie mam problem z soundbarem tcl 6100, na tv nie mam dźwięku, tak nagle mu się wyłączyło, jak włączam Netflix bądź inne aplikacje to dźwięk jest, przerzucę się na telewizję to dźwięk znika, wgrałem od nowa soft img co kolega dał teraz rt851 i dalej jest to samo

Też tak miałem,problem rozwiązał dopiero Android 11.

Fofek16

New member
To dziwne bo wcześniej działało wszystko normalnie po hdmi arc, nagle przestało, narazie rozwiązałem to w ten sposób że dałem po BT, lecz to nie jest wyjście, a jak Tobie działa ta 11 bo ponoć niedorobiona jest ja mam c715 model

marconnetti

New member
to dziwne bo wcześniej działało wszystko normalnie po hdmi arc, nagle przestało, narazie rozwiązałem to w ten sposób że dałem po bt, lecz to nie jest wyjście, a jak tobie działa ta 11 bo ponoć niedorobiona jest ja mam c715 model

wysłane z mojego col-l29 przy użyciu tapatalka
50ep680 taki ja posiadam

epifan

Member
Mała prośba o pomoc z wyjściem cyfrowym Toslink w EP680.
Podłączyłem SoundBar i zero dźwięku, gdzie jest opcja żeby szło to nie na głośniki tv a na optyka, ustawiłem dźwięk z Auto na PCM.
Soft 653...

Kabel OK, Soundbar OK (sprawdzony na wyjściu Optical/PCM PS4).

martingg

Member
Ktoś ma jakiś działaczy soft z aplikacjami? Mam działający niby dobra jakość obrazu itp itd 5xx chyba ale to jak działają aplikacje jak Netflix czy Amazon prime to można ..... -.- zasrany zolw. Ktoś coś? Byłbym też wdzięczny za link do softu

Do góry