TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

coobah

Member
Bez reklam
Netflix działa,
SmartTubeNext działa,
Amazon Prime działa,
Obraz z dekodera sat wyświetla.
Narazie za mało czasu oglądam, żeby powiedzieć więcej.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
A moim Onkyo tx nr 509 nie było z mojego tv nic więcej ponad zwykle DD. Dlatego się dziwię. A też miałem R112 wcześniej.

Ostatnia edycja:

andyd970

Member
To dziwne na moim starym ec780 przekazuje dźwięk DD+ do amplitunera z Netflixa jak wybrało się ścieżkę z angielskim. Z Amazona i Apple tv to idzie nawet Atmos na amplituner.

Ostatnia edycja:

coobah

Member
Bez reklam
Ha! A u mnie w języku PL [emoji6].
A jaki masz model tv i amplitunera?

Ostatnia edycja:

mixol

New member
Mi też dźwięk od początku po ARC nie śmiga, na starym Panasonicu działał, tu tylko optyk.

To tego ostatnio głos na 100 (youtube, aplikacja netflix, amazon video) a dźwięk ledwo słyszalny, jak już się odpali film w dolby z netflixa to gra na maksa.
Miałem podobnie na soundbarze Sony HT-RT3 po kilku zmianach softu w 55EP680. Pomogło zresetowanie telewizora do ustawień fabrycznych.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

d00lar

Member
innymi słowy wszyscy lecą na optyku a arc lipa !?
u mnie na org sofcie działał wmiarę. teraz w cec nie wyszukuje mi mojego kina wcale ;/

ma ktoś może sprawnego linka do jakiejs wersji v378 np albo cos w ten desen
na tych chodziło sprawdził bym czy wciąż będzie
ewentualnie V379 / V395

thx

Ostatnia edycja:

hawranek31

New member
Miałem podobnie na soundbarze Sony HT-RT3 po kilku zmianach softu w 55EP680. Pomogło zresetowanie telewizora do ustawień fabrycznych.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Nie pomogło, dalej na sofcie v650 tylko optyk.

Jedyne co pomogło to że z powrotem dźwięk na kinie ze wszystkich źródeł ma jednakową głośność.

Yahoou77

Member
innymi słowy wszyscy lecą na optyku a arc lipa !?
u mnie na org sofcie działał wmiarę. teraz w cec nie wyszukuje mi mojego kina wcale ;/

ma ktoś może sprawnego linka do jakiejs wersji v378 np albo cos w ten desen
na tych chodziło sprawdził bym czy wciąż będzie
ewentualnie V379 / V395

thx
Nie wszyscy. Ja mam v636 i ARC działa ok, ale od jakiegoś czasu coś się posypało, bo gdy w ustawieniach dźwięku nam "dostęp" tak jak zwykle, to dźwięk z tv (DVB-T) idzie cichutki na amplituner, z Netflixa i Prime Video jest ok. Działa wszystko dobrze teraz na ustawieniu "Auto" a kiedyś nie działało, bo niby pokazywał amplituner ścieżkę wielokanałową, a grały tylko fronty i sub. Teraz na "Auto" jest dobrze.

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

d00lar

Member
uwaga update o ARC
u mnie odżywa jeśli

przy WŁĄCZANIU telewizora (pełnym nie szybkim) kino domowe mam włączone (tak było zawsze)
ORAZ
musze mieć odłączony od hdmi3 konsole -emulator retro gier nes

!!!
tak ta konsola powodowała ze arc nie dogadywało się z kinem !!

Ostatnia edycja:

Daawid

New member
Nie pomogło, dalej na sofcie v650 tylko optyk.

Jedyne co pomogło to że z powrotem dźwięk na kinie ze wszystkich źródeł ma jednakową głośność.

Mam 65C715 i soundbar TS9030 połączony ARC, normalnie odpala się soundbar z TV, głośność jest wszędzie ok, ustawienie audio w TV mam na "dostęp".
Wrzucam dziś R122 jestem ciekawy co mnie tam czeka ;) i tego że na netflix pokazał się DD+.

coobah

Member
Bez reklam
Mam jako AUTO.
Co ciekawe, wszedłem przedwczoraj na Amazon Prime, dźwięk mam tylko DD. Wyszedłem do Netflixa, mam DD+.
Wracam do Amazon Prime i mam już DD+.

65EP680
Onkyo tx nr 509

Do góry