TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

coobah

Member
Bez reklam
Pobierasz wersję softu 650 w formacie img. Wypakowujesz na pendrive ten soft, do katalogu głównego pendrive wrzucasz ten plika Update.img i za pomocą sposobu aktualizacji z przyciskiem ON/OFF w TV wrzucasz starszy soft.
Sam tak robiłem i wszystko śmiga.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

epifan

Member
653 jest stabilny, więc nie wiem o co chodzi...
wyszła jakaś popaprana beta Androida 11, więc za chwilę pewnie będą stabilne, z milionem błędów, jak to się miało dotychczas

tranzystor82

New member
Witam. Czy cos wiadomo na temat obiecanej aktualizacji androida ? Czy tv juz poszedl w zapomnienie wsparciowe ?

Nawet jeśli pojawi się nowa wersja to nic nie wniesie znaczącego prócz wyglądu ta seria TV ma po prostu słaby procesor z kiepskim układem graficznym wiec nawet materiał w HDR z 4K wyglada gorzej niż oglądając to choćby z Apple TV lub cheomecast 4

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wojtasban

New member
Materiał 4k hdr wyglada identycznie gdy ogladam
Z dysku twardego podłączonego do tv czy dysku podłączonego do zewnętrznego android boxa, Netflix czy amazon nie sprawdzałem bo nie mam certyfikowanego boxa ale nie wiem co może być nie tak w obrazie na Netflix w 4k, czy prime w hdr 10+ jakieś creeny porównawcze by sie przydały

tranzystor82

New member
To może czas wybrać się do okulisty lub pobrać coś sensowniejszego ~30-40GB tam pewnie różnica będzie widoczna
Bo nie wiem jak na układzie graficznym z wersja cieniowania wygenerujesz cieniowania wierzchołków dostępne w wersji 3.x Stad tez cena tych tv matrycami tylko się bronią

Matts84

New member
To może czas wybrać się do okulisty lub pobrać coś sensowniejszego ~30-40GB tam pewnie różnica będzie widoczna
Bo nie wiem jak na układzie graficznym z wersja cieniowania wygenerujesz cieniowania wierzchołków dostępne w wersji 3.x Stad tez cena tych tv matrycami tylko się bronią

Nie każdy jest tak "zboczony" na punkcie obrazu. To wyglada jakbyś chciał ferrari ale stać cię na passata. Ja porównałem wiele materiałów i jest ok, ważne są treści a nie szukanie problemów w detalach. Te TV sa budżetowymi konstrukcjami i na prawdę sobie dobrze radzą.

tranzystor82

New member
Nie każdy jest tak "zboczony" na punkcie obrazu. To wyglada jakbyś chciał ferrari ale stać cię na passata. Ja porównałem wiele materiałów i jest ok, ważne są treści a nie szukanie problemów w detalach. Te TV sa budżetowymi konstrukcjami i na prawdę sobie dobrze radzą.

Tu nie ma nic zboczonego bo dałem między wierszami do zrozumienia ze to budżetowy sprzęt i nawet android 17 nie zmieni tu nic

Wojtasban

New member
Wydaje mi się że wzrok mam ok, no pewnie i jest jak mówisz że materiał jakiś może wyglądać gorzej tak samo jak różnica pomiędzy dobrymi odtwarzaczami blue ray a tymi słabymi, fachowcem nie jestem ale rozumiem że nie posiadasz żadnego tv tcl bo z taką wiedzą nie kupiłbyś tv na tak słabych bebechach. A możesz powiedzieć jaki procek jakieś parametry musi posiadać tv żeby odtwarzał materiał dobrze, czy przez to można rozumieć że obraz na każdym innym tv z lepszymi parametrami jest lepszy na HDR nie mówię już o kontraście itd tylko o jego prawidłowym odtworzenie np na tv xiaomi obraz będzie lepszy bo ma lepszy Procek tak?

Wojtasban

New member
Bo tak na chłopski rozum jesli podłączymy coś zewnętrznego co samo w sobie obrabia obraz na własnych podzespołach i mocniejszych od tv to chyba w kółko tak będzie że obraz będzie w jakims stopiniu lepszy

tranzystor82

New member
Wydaje mi się że wzrok mam ok, no pewnie i jest jak mówisz że materiał jakiś może wyglądać gorzej tak samo jak różnica pomiędzy dobrymi odtwarzaczami blue ray a tymi słabymi, fachowcem nie jestem ale rozumiem że nie posiadasz żadnego tv tcl bo z taką wiedzą nie kupiłbyś tv na tak słabych bebechach. A możesz powiedzieć jaki procek jakieś parametry musi posiadać tv żeby odtwarzał materiał dobrze, czy przez to można rozumieć że obraz na każdym innym tv z lepszymi parametrami jest lepszy na HDR nie mówię już o kontraście itd tylko o jego prawidłowym odtworzenie np na tv xiaomi obraz będzie lepszy bo ma lepszy Procek tak?

Myślisz się mam TV tcl 55 kupiłem w dużej mierze do konsoli ale z czasem zacząłem tez korzystać do codziennych zastosowań i stad właśnie moje przemyślenia … kupując wiedziałem co biorę ale brałem w konkretnym celu wiec nie są to pretensje i tak jak napisałem wcześniej matryca i cena go broni

wyjek

New member
Wie ktoś czy można wyłączyć HDR całkowicie w jakimś menu serwisowym? 50EP680 niezbyt dobrze radzi sobie z HDR10+ i wolałbym oglądać filmy w SDR.

Wojtasban

New member
Raczej nie da sie tego zrobić, zobacz amazona na kodi mało Wygodne ale w Netflix można wyłączyć dolby vision, ale spokojnie pan z czatu tcl zdaje sobie sprawę ze słynnego klatkowania na Netflix i ma to być rozwiązane w kolejnym firmware. Ha Ha

Do góry