TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

coobah

Member
Bez reklam
Mam wrażenie, że to te same softy, ale na różnych serwerach...

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Coolek33

Member
A ja narazie zaprzestałem używać ustawień z kalibracji. Ustawiłem obraz na przysyłany i obniżyłem trochę kolor + plus parę innych ustawień.

tomaszd84

New member
Wgrałem v321, następnie w tej kolejności wykonałem resety:

1) Reset Android
2) Reset Shop
3) Reset All, wyłączenie TV
4) Reset Shop aby wyjść z trybu testowego(?)

Amazon Prime ma teraz zupełnie nowy interfejs, inaczej poukładane są sezony/odcinki i inaczej wygląda odtwarzacz, co nie zmienia faktu że reaguje z denerwującym opóźnieniem podczas odtwarzania na przyciski pilota, zwłaszcza przy HDR.

Wydawało mi się, że wszystkie sezony The Expanse były w HDR, a teraz tylko 4 sezon mi działa w HDR, mimo że wszystkie sezony mają ikonkę [HDR], ktoś ma ten sam problem?

Poza tym nie zauważyłem jakichś szczególnie korzystnych różnic względem v258, może trochę szybciej działa, jeszcze do weryfikacji jest chromecast, może wreszcie nie ma rozjazdu obrazu z dźwiękiem...

Dzisiaj tv automatycznie wyświetlił mi info, że znaleziono nowy pakiet aktualizacji V321. Nie wiem czy to aktualizować bo ze starym fabrycznie zainstalowanym softem nie mam żadnych problemów a mam zrobioną kalibrację obrazu.

firefl

Active member
Bez reklam
Jak nie wyłączyłeś domyślnej zgody na automatyczną aktualizację to normalne...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
A ja wrzuciłem przed chwilą soft v. 311.
Do tego ustawienia kalibracyjne od @kiki, zwiększyłem jasność na 45 i wygląda to lepiej niż na v. 321 który był wcześniej.

coobah

Member
Bez reklam
Na sofcie v. 321 i ustawieniach kalibracyjnych TVN miał pomarańczowo czerwone tło zamiast żółtego. Na v. 311 nie ma tego zjawiska. Polecam spróbować v. 311

dariusztv

New member
Chyba spróbuję 311, na 322 tak jak ktoś pisał, kolory blade jakby ktoś przepuścił przez filtr vintage. A te ustawienia kalibracyjne podeslesz?
A ja wrzuciłem przed chwilą soft v. 311.
Do tego ustawienia kalibracyjne od @kiki, zwiększyłem jasność na 45 i wygląda to lepiej niż na v. 321 który był wcześniej.

dariusztv

New member
Ja nic nie dostałem od kiki choc jestem niebieski, tylko jakies zdawkowe info. Czyba, że przeoczyłem, ale raczej nie.

A ten soft 311 można skads pobrac?

Do góry