TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

Neuron8

Member
Ściągnąłem 252, aktualizacja prosta i sprawna.
Nie pomogło;(

Moze kalibracja pomoże? Sam nie wiem. Tylko czy na tym sofcie, a może 321 lub 322?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

firefl

Active member
Bez reklam
Przestaję rozumieć o co chodzi.
Na ból oczu to przede wszystkim okulista bo tyle znalazłem w jednym z poprzednich postów.

A poważnie: jeśli chcesz pomocy to napisz dokładnie na czym polega Twój problem i nie zakładaj, że jak kiedyś coś napisałeś to wszyscy pamiętają o co chodzi.

Neuron8

Member
Przestaję rozumieć o co chodzi.
Na ból oczu to przede wszystkim okulista bo tyle znalazłem w jednym z poprzednich postów.

A poważnie: jeśli chcesz pomocy to napisz dokładnie na czym polega Twój problem i nie zakładaj, że jak kiedyś coś napisałeś to wszyscy pamiętają o co chodzi.

Wczoraj zrobiłem aktualizację OTA.321 - tą od producenta, oficjalną. Dekoder Cyfry 4K - no i jest dramy z kolorami.

Na Xboxie - bajer - lekkie modyfikacje ustawień "Gra" i dla mnie bomba

Na Netflix, YT materiał HD, i 4K - bajer aż miło oglądać (nie liczę synchro na YT - ale to oddzielny temat)

A cyfra+ - 4K - masakra. Na wcześniejszym dekoderze (HD) było ok - tu nie da się oglądać - kombinowałem rożne ustawienia, nasycenie, game, kolory ciepłe, zimnie nic. - lekkie zmiany. Jak jest np biała reklama - proszku to nawet nie widać rozwieszonego prania bo zlewa sie wszytko w białą plamę. Twarze ludzi to wszyscy jak po Menelowym+ na na kalane 4K - wszytko blade

Gdzie szukać przyczyny. Gdzieś przeczytałem, że przy 4K trzeba schemat kolorów przestawić na (2020 - czy jakoś tak) nie wiem gdzie tego szukać.
Powrót do fabrycznego softu dużo nie zmienił.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Lechu1956

New member
Podłącz kabel do tunera dvb-s w telewizorze i porównaj jak jest z obrazem na kanałach FTA.
U mnie też obraz z dekodera ICU 100 jest gorszy niż z poprzez moduł cam. Sprawdzone na trzech telewizorach różnych firm.

firefl

Active member
Bez reklam
Producent zaleca reset all I reset shop. Kasowane nvm to raczej w sytuacjach specjalnych....

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Tinkas

New member
Producent zaleca reset all I reset shop. Kasowane nvm to raczej w sytuacjach specjalnych....

Wysłane przy użyciu Tapatalka
U mnie Reset All resetuje też NVM.

@Neuron8 - a w dekoderze nie masz dostępnych jakiś opcji odnośnie kolorów itp.? Ja na swojej starej Arivie też musiałem zmienić ustawienia względem poprzedniego TV.

kerm85

New member
I gdy otwierasz nagranie z HDR to dalej masz te ustawienia ? U mnie w 65ec780 ustawienia przestrzeni kolorow sa dostepne tylko dla sdr. Gdy otwieram nagrania z HDR, DV, niezaleznie od trybu w tv (smart hdr, film, etc..), przestrzen kolorów jest niedostępna.

Jak wgram ten soft V322 na V321 z pliku to będę musiał robić te wszystkie resety? Zależy mi na tym żeby mi się Kodi nie wykasowało.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jest już nowy soft 333

106444107_3189148121146957_7118626785039585633_n.jpg

79233427_3189148234480279_3151973355813015420_n.jpg

Do góry