TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

Wojtasban

New member
Co tu się dzieje po tym reset shop matko boska kraj Albania się ustawił wszystkie parametry obrazu na 0 są nie reaguje tryby gra nie działa wyłączenie nie działa, wyłączyłem z kabla od nowa konfiguracja i można wybrać Polskę zobaczę co dalej. Ustawienia kanałów od nowa

ulan

Member
Nie zgadzam się z tobą co można sobie zobaczyć nawet w wikipedii w specyfikacji różnych wersji HDMI

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/HDMI

Tu masz linka gdzie jest wyraźnie napisane że HDMI 2.0 pozwala na erac ze zwrotnym kanałem audio z gęstymi formatami .Nie wiem co do reszty typu VRR i innych pierdol ale na passthrough dolby true HD i DTS HD master pozwala.

mam większe zaufanie do wikipedii angielskiej niż polskiej
a teraz ustalmy jedno hdmi 2.0 obsługuje formaty gęste jak dys-hd i dolby digital truehd ale nie w kanale ARC (zwrotny kanał audio, hdmi 2.0 obsluguje jedynie ARC nie eARC bo ten dopiero pojawił sie w hdmi 2.1.
a ty link do angielskiej Wikipedii z hdmi https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
zobacz sobie tabelkę porównującą kolejne wersje, tabelka Feature support
być może w modelach z 2021 roku TCL zaczął montować w tv swoich hdmi 2.1, w modelach z 2020 roku ylko ten ich monitor 8K ma hdmi 2.1 reszta ma 2.0

Ostatnia edycja:

EMR9

Member
Witam a jak z dźwiękiem na tym nowym sofcie są jakieś opóźnienia .Przez głośniki tv i przez kino domowe

coobah

Member
Bez reklam
Witam a jak z dźwiękiem na tym nowym sofcie są jakieś opóźnienia .Przez głośniki tv i przez kino domowe
Ja jestem wyczulony na tym punkcie i powiem szczerze, że nie dostrzegam opóźnienia w dźwięku. Tv podłączony hdmi do amplitunera Onkyo.

65EP680

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

firefl

Active member
Bez reklam
Ale chyba jest stabilne. Nie jest niestety bezbłędne. Ale jak mówi starożytne przysłowie "nie ma programów bezbłędnych, czasem są nie w pełni przetestowane"

Wojtasban

New member
Jedyne co tu mi nie pasuje to jak bardzo szybko przełącza się kanały w górę lub w dół to wyświetla przez chwilę informacje o innym kanale niż ten który jest docelowo tak jakby zamulilo i tylko to, wiele rzeczy nie testowałem z dźwiękiem bo nie podłączałem do amplitunera, ale na tą chwilę jest bardzo dobrze.

kuba1967

New member
Hej Panowie i Panie
mam model 55ec780 soft 616
Jak wyłączyć lub odinstalować niechciane apk
W ustawieniach pokazuje mi 45-50 działających aplikacji w tle
W ustawieniach gdzie teoretycznie można je zamknąć w tle nie dziala

Ostatnia edycja:

ulan

Member
najeżdżać na ikonkę apki trzeba przetrzymać chwile przycisk ok, wtedy wyświetli się menu i tam będzie opcja odinstalowania

Do góry