TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

coobah

Member
Bez reklam
Z v. 616 wróciłem do v. 606.
W wyższej wersji płynność działania softu jest bardzo OK. Niestety opóźnienie dźwięku z którym nie jestem w stanie sobie poradzić dyskwalifikuje dla mnie ten soft. V. 606 jest jak dla mnie najbardziej satysfakcjonującą wersją.

65EP680

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
Chyba jutro go wrzucę. Zobaczymy co tym razem "poprawiono".

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

andyd970

Member
Na szybko V620 na plus softu, działa Dolby Atmos przez kodi zawarty w ścieżce dolby digital + sprawdziłem na odcinku WandaVision :) ,obraz też mi się wydaje lepszy Niż na 615 .Remuxy 4k działają też płynnie przez Kodi ,HDMI passthrough dolby digital + i dolby Atmos zawarte w nim leci do amplitunera, ścieżki dolby true HD i atmosa w niej zawartego nie czyta tak samo z DTS przesyła tylko stereo.

Ostatnia edycja:

ulan

Member
to żart z tym androidem 10 :p
nadal nie działa dolby atmos na netflix, na nvidia shiled jak najbardziej.
co do dolby truhd(atmos) i dts-hd (dts: x) raczej nie ma co chyba liczyć bo tv ma hdmi 2.0 a dopiero zawarte w hdmi 2.1 eARC obsługuje tzw. gęste formaty audio

Koksela

New member
Na szybko ,v620 ma trochę przemodelowane ustawienia obrazu , dodano wiecej poziomów regulacji koloru warm lub cold. Póki co soft działa podobnie szybko jak v616. Na kilku kanałach TV mam obsługę Dolby Atmos v616 też było.

andyd970

Member
Z tym twierdzeniem że tylko hdmi 2.1 obsługuje gęste formaty Dolby True HD i DTS HD Master to nie jest prawdą bo nawet Tcl w tym roku wprowadzi w modelu c725 z HDMI 2.0 obsługe eArc i chyba nawet Sony też ma taki model wydać .Więc gdy się chce to można to zaimplamentować nawet w HDMI 2.0 tylko trzeba chcieć. Tu link do danych technicznych tego modelu Tcl C725
https://www.flatpanelshd.com/tcl_c725_qled_2021.php

Ostatnia edycja:

ulan

Member
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
Enhanced audio return channel (eARC) No No No No No No Yes
Variable Refresh Rate (VRR) No No No No No No Yes
Quick Media Switching (QMS) No No No No No No Yes
Quick Frame Transport (QFT) No No No No No No Yes
Auto Low Latency Mode (ALLM) No No No No No No Yes
Display Stream Compression (DSC) No No No No No No Yes
1.0 1.1 1.2–1.2a 1.3–1.3a 1.4–1.4b 2.0–2.0b 2.1

jak przyjżysz sie tej tabelce to wynika z niej ze tylko 2.1 obsługuje eARC,
a producenci piszą różne rzeczy w materiałach reklamowych

Ostatnia edycja:

andyd970

Member
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
Enhanced audio return channel (eARC) No No No No No No Yes
Variable Refresh Rate (VRR) No No No No No No Yes
Quick Media Switching (QMS) No No No No No No Yes
Quick Frame Transport (QFT) No No No No No No Yes
Auto Low Latency Mode (ALLM) No No No No No No Yes
Display Stream Compression (DSC) No No No No No No Yes
1.0 1.1 1.2–1.2a 1.3–1.3a 1.4–1.4b 2.0–2.0b 2.1

jak przyjżysz sie tej tabelce to wynika z niej ze tylko 2.1 obsługuje eARC,
a producenci piszą różne rzeczy w materiałach reklamowych

Nie zgadzam się z tobą co można sobie zobaczyć nawet w wikipedii w specyfikacji różnych wersji HDMI

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/HDMI

Tu masz linka gdzie jest wyraźnie napisane że HDMI 2.0 pozwala na erac ze zwrotnym kanałem audio z gęstymi formatami .Nie wiem co do reszty typu VRR i innych pierdol ale na passthrough dolby true HD i DTS HD master pozwala.

Wojtasban

New member
Robicie jakieś resety po aktualizacji? U mnie w v620 po włączeniu tv trzeba trochę poczekać aż się bujnie tzn po włączeniu obrazu z tv trzeba poczekać żeby płynnie zmieniac kanały robić głośniej, później już normalnie ale jest gorzej niż w v616 wieksze i dłuższe zamulenie

firefl

Active member
Bez reklam
producent zaleca reset all i reset shop w menu serwisowym i zwykle robię. Jak nie zrobisz i działa bez problemu to luz. Jak coś jest gorzej to i tak pierwszy krok to jednak sprawdzić czy po reset jest lepiej.

Wojtasban

New member
Ja rozumiem że jest zalecane, czy ktoś ma takie objawy na v616 i 620 i robił reset lub nie robił resetu a od włączenia działa odrazu płynnie? Po co jest reset shop? I jaki był tam kod ktoś pamięta?

Do góry