TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

firefl

Active member
Bez reklam
tak zaleca producent... Reset to reset - na czysto.
Można nie robić ale jak cokolwiek nie działa to i tak to reset to pierwszy krok w próbach poradzenia sobie.

Moje obserwacje wskazują, że bez resetów czasami są jakieś błędy konfiguracji/ustawień i pojawiają się dziwne błędy

Ostatnia edycja:

PanZdzisiek

New member
A mam jeszcze pytanko czasem na aplikacji Smart iptv robią się zacinki obrazu to może być przyczyną żeby zrobić ten reset ?
Jeszcze zauważyłem że jak włącze kodi to cały system zwlasnia jakby cały czas był w pamięci i tylko ta ikonka przyspieszenie systemu pomaga . Nie powinien sam z ramu go wyzucic ?
Pozdrawiam

Wojtasban

New member
Jak nie zależy ci na aplikacjach w tle to wejdź w ustawienia programistyczne tak jak to się robi typowo na androidach nie pamiętam już 3x klika sie wersje jądra chyba i wtedy wyskakuje menu i znajdź opcje gdzie masz do wyboru ile w tle ma być aplikacji, niestety system nie jest do zabawy jest słaby jak już testuje co chwile kilka playerów to wtedy muli ale normalne użytkowanie jest ok

coobah

Member
Bez reklam
Wróciłem z 616 do 606.
Albo jestem wyczulony, albo opóźnienie dźwięku widzę także w 616 i mnie to irytuje.
65EP680 i dekoder SAT.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Yahoou77

Member
A to ciekawe rzeczy piszecie... Może brak synchronizacji obrazu z dźwiękiem dotyczy tylko konkretnych dekoderów (niech każdy pisze model i dostawcę tv, może się coś rozjaśni).
Ja mam dekoder Telewizji Światłowodowej Evio model Z123 i nie ma żadnego opóźnienia....

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

dwaplus1

New member
Czy z najnowszym softem c715 nie łapie czkawki na costą Rica 4k? I jak Netflix? Już prędkość systemu porównywalna jest do miboxa? Dzieki

pawel_71

New member
Nie wiem na czym dokladnie Netflix Wam sie zatyka, bo juz od miesiaca ogladam seriale i filmy i u mnie na v395 dziala idealnie. W ogole bardzo przyzwoicie napisana aplikacja, bo interfejs nie dziala tak mulowato jak w Amazon Prime czy HBOGo.

wyjek

New member
Nie wiem czy tylko ja mam ten problem, czy ktoś też zwrócił na to uwagę, ale po aktualizacji do V616 pilot działa tylko na podczerwień i nie mogę go sparować przez bluetooth, czyli zawsze muszę celować prosto w telewizor żeby działał. Wcześniej miałem wgrany V395 bez resetów i pilot nadał działał przez BT.

Do góry