Pisałem już o tym wielokrotnie. Bez cyfr nie mogę na odległość ocenić np. jaki jest kontrast w tym TCL. Załóżmy, że mój obecny TV ma kontrast 6000:1 i szukam czegoś znacznie lepszego. Twoja opinia czy odczucie typu "zadowalający kontrast", "super czerń" itd. kompletnie nic mi nie mówią, bo dla Ciebie super czerń może być przy kontraście 2000:1, a dla mnie 6000:1 będzie słabo. Teraz rozumiesz?Co dają cyfry z testów?
Co ty chcesz udowadniac?
Najwazniejsze jest chyba odczucie kazdego uzytkownika co do zadowolenia z produktu.
Jesli juz cyfry maja znaczenie to sugeruje troche poczytac o budowie ludzkiego oka i postrzeganiu kolorów i rozdzielczosci.(podpowiem tylko ze to co my widzimy to jest tylko interpretacja naszego mózgu) i kazdy widzi troche inaczej.
Ciekawi mnie tylko jakie telewizory maja krytycy TCL (moze niech sie pochwalą).Moze wtedy troche sie wszyscy posmiejemy i podyskutujemy o jakosci kto i gdzie je produkuje itd.
Pisałem już o tym wielokrotnie. Bez cyfr nie mogę na odległość ocenić np. jaki jest kontrast w tym TCL. Załóżmy, że mój obecny TV ma kontrast 6000:1 i szukam czegoś znacznie lepszego. Twoja opinia czy odczucie typu "zadowalający kontrast", "super czerń" itd. kompletnie nic mi nie mówią, bo dla Ciebie super czerń może być przy kontraście 2000:1, a dla mnie 6000:1 będzie słabo. Teraz rozumiesz?
P.s.
Obecnie nie mam żadnego TV w pokoju![]()
Zapewniam Cię, że nieZa dużo czytansz opinie i testy. Kup i się przekonasz. Pokój na 100% będzie zadowolony
Bez urazy
Jak widać po postach wyżej, nie wszyscy. Niepełna zgoda.Jest demokracja i każdy może robić co uważa i wybierze co uważa.
Ale opowiadać nie widząc telewizora to nieeleganckie.
Jak widać Ci którzy mają TCLa - są zadowoleni i tu pełna zgoda.
Jeśli jest demokracja to nie powinno się kasować postów hurtem jak leci ze wzgledu na skrajnie odmienne zdanie. Traci to ducha forum.Jak widać po postach wyżej, nie wszyscy. Niepełna zgoda.
Na speedtest wyszło ok.15 mbs to możliwe? To już netflix pokazuje więcej .Odpal sobie na tv speedtest lub cos podobnego. Wybierze Ci serwer z dobrym pingiem i wtedy zobaczysz ile realnie ma tv. Porownasz wtedy z pc
Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka
Jeśli o mnie chodzi to odradzam. Testuję już drugą sztukę w pierwszej obraz padł, w tej za to obraz migocze podczas oglądania tv cyfrowej z kablówki, poza tym efekt teatru w filmach jest nie do zniesienia, niedługo wyjdzie nowy soft ale na ile pomoże to nie wiadomo, poza tym problem z plynnością obrazu.Witam
Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów miał może jakieś problemy z filmami .mkv oraz czy telewizor wspiera pliki tekstowe .txt lub .srt? Od dwóch tygodni szukam telewizora 50-55 cali i wczoraj już miałem zamawiać PANASONIC TX-55CX680E, aż tu nagle natrafiłem na telewizor TCL i na ten prawie 70 stronicowy wątek i teraz w sumie nie mogę się zdecydować. Jeszcze mam pytanie, czy grając na tym telewizorze input lag na poziomie 55ms jest uciążliwy? Wersja s68 gwarantuje input lag na poziomie 36 ms. Czy wersja U58S7806S, gwarantuje input lag na poziomie 50s7806. Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam