Kurier dostarczył 58" dziś rano

Niestety musiałem grzać do pracy, więc generalnie tylko sprawdziłem czy działa

Pierwsze wrażenia są takie:
1. Kolory wyprane i nienaturalne

Czyli dokładnie takie, jakie powinny być po kalibracji. Szybka kontrola obrazu na Mezzo HD, zbliżenie na twarz i instrumenty - PERFEKCJA! Jeśli ktoś lubi cukierkowe kolory, to szkoda kasy na kalibrację - na początku miałem tak z obróbką zdjęć, na usta cisnęło się "boże, co za szajsowate kolory". Ale porównajcie sobie obraz na ekranie z tym, co widzicie na codzień. Dla mnie akurat referencyjny obraz daje Mezzo, bo często chodzę na koncerty czy do opery, ale równie dobrze może być sport czy kanały przyrodnicze - ważne, żeby móc porównać obraz wyświetlany z tym, co możliwie często widzicie na własne oczy.
2. Czerń - bardzo fajna, może nawet bliska doskonałości, też sprawdzane na Mezzo, sale koncertowe zazwyczaj są ciemne
3. Sport - wrzuciłem jakiś mecz, wygląda OK, ruch OK, smug nie stwierdzono.
4. Obraz dość ciemny (za ciemny jak na mój gust), ale: kalibracja wykonywana była w zaciemnionym pomieszczeniu, a oglądałem rano. Sprawdzę jeszcze po powrocie wieczorem, prawdopodobnie będzie super.
5. Dźwięk z TV może być - szału nie ma, ale i tak będę puszczał przez ampli.
6. Smart TV - nie miałem czasu się bawić, ale wydaje się, że działa płynnie. Materiały 4K z YouTube nie wyglądają oszałamiająco, ale zakładam że to kwestia WiFi. Wieczorem podepnę przez kabel i zobaczymy. A może miałem zbyt wygórowane oczekiwania
PS: pierwsze komentarze rodziny, bez zaskoczenia. Córka, 17 lat, pokolenie iPhone: "Ale dziwne kolory, da się z tym coś zrobić?" Żona, która kiedyś zarabiała na życie fotografią: "Wow!"