Witam po dwóch miesiącach uzytkowania . Co do jakości obrazu zdania nie zmieniłem, jak na lcd jest świetny z fajnym skalowaniem z dekodera. Jednakże ponownie zauważyłem siedząc zw ciszy problem tego dziwnego dźwięku z głośnika po lewej stronie . Otóż czy to Cyfrowy Polsat , aplikacja YT, czy HBO lub film na Disney słychać z głośnika z lewej strony taki dziwny szum, ale nie pisk . Co ciekawe doszedłem do arcydziwnego spostrzeżenia . Gdy jest ciemna scena w filmie ten ,,szumodzwiek'' jest, gdy zmienia się obraz na jasny (np pustynia Arrakis w Diunie) ten dżwięk znika. Majstrując w ustawieniach, gdy dam podświetlenie matrycy na maxa czyli na 100 ten dżwięk znika całkowicie o0. Gdy zjeżdzam w dół z podświetleniem pojawia sie gdzieś od 98 i jest coraz głosneijszy po czym przy 20 maleje i przy podświetleniu na zero jest ledwo słyszalny, lecz nie zanika tak jak przy podświetleniu matrycy na 100. Czy ktoś to jest w stanie wytłumaczyć ? Niestety obraz z podświetleniem na 100 wygląda tak sobie, ale nie ma wtedy tego dźwięku. Druga sprawa to czasem pojawia sie pisk z elektroniki, jak ze słynnych cewek z kart graficznych. Trzeba wtedy wyłączyć tv z kontaktu, odczekać killka sekund , włączyć i pisk znika. Czy ktos sie spotkał z takimi problemami ?