Super. I jak sie sprawuje ? Wiemy juz , ze ejst płynnie i obraz nie drga, nie szarpie i nie meczy oczu. Jak z czernią ? Czy ejst akceptowalna? Ale najważniejsze pytanie jak wygląda skalowanie z dekodera np. polsatu? Czy są spore plamy , czy obraz raczej ostry i szczegółowy ?
Żeby było jasne, ostatnie 8 albo i więcej .lat miałem plazmę, więc ciężko było coś za rozsądne pieniądze pieniądze kupić... coś co "da radę".
Jeśli chodzi o skalowanie obrazu z kablówki - mam Vectrę i jest poprawnie - nie mam zastrzeżeń. Obraz z kablówki wiadomo, że nie jest najwyższej jakości i tu o dziwo jestem zadowolony. Zero smug cieni nic nie dyga jest ostro jak na niskiej jakości material.
Po włączeczeniu materiału wysokiej jakości szczegóły są na prawdę na wysokim poziomie . Jest lepiej niż na plazmie.
Jeśli chodzi o czerń jest dobra/bdb jak się siedzi na przeciwko TV. Pod kątem 45 się rozjaśnia lekko obraz. Nie wiem czy każdy to zauważy, pewnie nie .
Podświetlenie matrycy w mojej ocenie lepsze niż w Philipsie Gdzie widać w Philipsie ewidentnie w narożnikach cienie W Sharpie nie jest idealnie jak w plazmie, ale nie widać tak mocno jak w Philipsie, na którego miałem ochotę, w sklepie po testach byłem zawiedziony Philipsem. W Media M są te Sharpy na ekspozycji. Czekałem na ten TV, bo miałem już kupić TCL lub Philips, ale po 10 minutach testów w sklepie wiedziałem, że chce tego Sharpa... Przy dobrej jakości materiale jest lepiej niż na plaźmie.
Odtwarzania z.dyskow nadal. Nie testowałem więc nic nie powiem..