tranzystor82
New member
Mnie się wydaje, że realtek jest całkiem dobrym procesorem.
Ale już zupełnie nie rozumiem co ma wspólnego wydajność starych chipów sieciowych do oceny zastosowanego procesora.
Na wersjach TCL android tv modele 2016-2018 był Mediatek. Realtek był wprowadzony dla lepszej wydajności i zgodności z nowszymi androidami.
Pisałem o brandzie, no jeśli tak uważasz to zobacz sobie porównanie działania na YT Xiaomi Mi TV vs ep680 gdzie płynność widać gołym okiem w xiaomi siedzi mediatek
Mediatek tez nie jest super układem ale pod względem multimediów i optymalizacji sprzętowego przetwarzania obrazu jest bardzo ok
Realtek nie występuje raczej w innych tv w większość sieci mtk
Philips, Sharp, toshiba, xiaomi, panasonic
Tu ktoś pisał i pikselozie podczas oglądania to właśnie karty relateka brak optymalizacji pakietowej i kiepska wydajność , softwerowe sterowanie pakietami i największe z problemów jeśli jesteś skazany na Upc to realtek będzie miał większe lub mniejsze problemy z układami broadcoma
Niestety tez się skusiłem na c715 ze względu na matryce ale rozwiązaniem dla mnie będzie podpięcie Firestick 4K więc nie będę za bardzo korzystał z układowego softu
Proszę nie odbierać tego hejt po prostu chce podobnie jak i każdy tu włączyć film i nie wściekać się ze jest pikseloza czy rwie obraz
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk