TAGA HARMONY F100 v2

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie macie wrazenia ze po trunkach sprzet jakby lepiej gral, no i oczywiscie dziewczyny jakies ladniejsze sie robia :D

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
czyli zapewne dziś sprzęt będzie mi lepiej grał (jak nie dwa sprzęty:D) i dziewczyny będą jakieś ładniejsze :D hehe

gooru2

New member
Jak się podoba połączenie Tagi z Pionkiem. Gra to dobrze? Bo ten ampli w moich testach grał "radośnie", ale nie miałem okazji słuchać z Platiniumami,a z quantumami 657, które mają dosyć podobną sygnaturę brzmienia. I jaki to model 922, 527

WiTT

New member
Bez reklam
nie miałem okazji słuchać z Platiniumami,a z quantumami 657, które mają dosyć podobną sygnaturę brzmienia
oj oj, Magnaty i Taga to zupełnie różne filozofie grania. Mi osobiście nie podchodziły Magnaty (z NAD'em, bo do tego słuchałem), nie mówię że są złe, są inne.
Tu jeden z kolegów ma Pionka 922 zdaje się, z Tagami Platinum, bardzo sobie chwali.

bartfine

Member
witam te zdjecia dawno juz zrobiłem (w dzien zakupu) i podstawki były zamontowane od razu tylko nie miałem czasu z aparatu ich zgrać u mnie stoja bez kolców, poniewaz wbiły by sie w panele a poza tym jeden kolec przy dokręcaniu wyjmuje gwint z podstawki i tez nie miałem :) czasu go naprawić wiec narazie kolce odpusciłem w sumie nie wiem czy na zawsze :)).

gooru2

New member
WiTT. Akurat miałem dwa zestawy, które słuchałem i brzmiały bardzo podobnie - magnaty plus pionier 922, oraz platyny i denek bodaj 2113, model wyżej niż 1713. Grały bardzo podobnie, z nieznacznym wskazaniem na magnaty. Poza tym nie wiem ile z tego odczucia to akustyka pomieszczeń. Jednak budżet nie pozwoli. Ja mam jednak lekkie zboczenie - pracuję trochę z dźwiękiem ( nie mastering ), więc siłą rzeczy jestem przyzwyczajony do monitorowego grania. Chcę czegoś odrobinę relaksującego.
Jednak budżet mam ograniczony - i szukam czegoś dla siebie - platyny są w tym momencie na topie, jednak przekraczają mój budżet ( trochę mniej niż quantumy ).

WiTT

New member
Bez reklam
gooru2 - no to tylko w takim razie na plus Tagi, że dla Ciebie grają jak droższe Magnaty ;) Zapytywałeś blackninja o dobrą cenę? Dlaczego podłogówki nie są relaksujące a monitory są, w jakim sensie?

bartfine - w sumie jeśli nie masz w tej chwili CD'eka, to jakikolwiek wybór będzie ogromnym krokiem w przód :) ew. w przyszłości jak już się osłuchasz, to stwierdzisz czy można coś poprawić :)

gooru2

New member
Hehe, Akurat źle to ująłem ( tak to jest jak się przejeżdża 500km po polskich drogach - człowiek ma problemy z złożeniem prostych zdań ).
Zboczenie takie, że musi być trochę tej sterylnej, studyjnej szczegółowości. Ale szukam odskoczni. Sygnatura brzmieniowa Tagi i Magnatów jest podobna, ale reszta prezencji dźwięku jest już inna. Choć to zbliżona klasa.

bartfine

Member
napisze tak. mogę kupić denona 520 ale 890zł. a inny sprzedawca zaproponował mi cambridge audio topaz 10 za 1000zł i dlatego się jeszcze wacham.

WiTT

New member
Bez reklam
bartfine - ta cena za denona to żadna promocja, na ceneo nawet taniej jest. Za to CA cena wydaje się być ok. 10-12% zniżki od wyjściowych cen.
Jak chcesz mieć do kompletu zestaw, to weź Denona, ja dla siebie bym wziął CA, solidne sprzęty robią. A może NAD C515? :)

bartfine

Member
no właśnie zestaw to zestaw a ca to w tej hwili maranz albo harman nie pamiętam już kto ich kupił ale fakt sprzęty robią lub robili;-) dobre. Myślę też że nie odczuje między nimi jakiejś wielkiej ruznicy.nie śpieszę się z wyborem mam czas ale chce wybrać dobrze.

WiTT

New member
Bez reklam
Panowie, przeglądając sobie różne newsy, trafiłem wystwę Tagi na targach w Monachium. Co mnie zaciekawiło (poza tym że nasze Platinum pięknie się prezentują :D ) to jakiś nowy model z serii Platinum, a dokładniej podpisany jako Platinum F-90 SL :niewiem:
Głośniki zdają się być jak w naszych seriach, za to obudowa zmieniona na bardziej klasyczną. Ale najciekawsze że posiadają aż 3 średnio-niskotonowce! To tak jak F-120. Różnica główna to BR z tyłu. Jeśli będą w atrakcyjnej cenie to zapowiada się ciekawa konstrukcja :) Jak się pojawią to się chyba skuszę na wypożyczenie do odsłuchu :D

Attachments

• img_2994.jpg
    img_2994.jpg
    26,8 KB · Wyś: 310
  • img_2995.jpg
    img_2995.jpg
    35,4 KB · Wyś: 1311
Do góry