Witam wszystkich uczestników forum poświęconego Taga Platinum v 2 f-100.Jestem szczęśliwym posiadaczem tych kolumn od kilku dni.Ponieważ jestem starszym stereo maniakiem jeszcze z lat 80 - tych wychowany na polskim sprzęcie stereo firm Diora ,Tonsil oraz japońskim Technicsie który służył mi przez prawie 30 lat postanowiłem zmienić niedawno mój sprzęt na nowej generacji.Z powodu że lubhię mocny dzwięk skompletowałęm combo stereofoniczne tj.amplituner stereo amerykańskiej firmy Sherwood New Castle RX 772 t o mocy 100 Watt dla 8 ohm i 140 Watt dla 4 ohm , odtwarzacz cd sherwood New Castle CD 772 z funkcją remasteringu utworów audio cd z 16 do 192 khz i 24 bit osobiście wyłączam tą fukcję za ostra ,sprzęt przez okres roku miałem podłączony do strarych kolumn altus 300 które nie pasowały brzmieniowo do nowej elektroniki i powstał problem jakie kolumny kupić.
Studiowałem internet aż głowa mnie rozbolała !wybierałem z kolumn marek Paradigm , Klipsch, Monitor Audio , droższych Dynaudio ale na szczęście decyzja padła na Taga Platinum.Czytałem pochlebne recenzje na hifi Choice i na forach no i cena 2600 zł .Kolumny kupiłem w Bydgoszczy w sklepie Audio
Elektropunkt dobra fachowa obsługa i doradztwo nawet zjechali z ceny kilka stówek za co im dziękuję.
Też mieli dobre opinie na temat tych kolumn.Po podłączeniu do sprzętu dostałem olśnienia !!
kolumny stworzyły nowy dzwięk piękna stereofonia bas, środek, góra no i tapiękna scena !! to szok
kolumny wygrzewam na sopranach i basie na poziomie zero a co będzie dalej to chyba kosmos !!!
Sprzęt połączyłem konektorem Ultralink Matrix a kable głośnokowe Monkey Cablę posrebrzane symbolu nie pamiętam .Kolumny stworzyły nową jakość dzwięku mam kilka płyt audiofilskich Burmester, Tiger Ocoschi itd wokale powalają na nogi, Jazz dynamiczny coś nieprawdopodobnego
co te kolumny potrafią !!! Pozdrawiam forumowiczów i mam pytanie jak długo je wygrzewać słyszałem , że 150 godzin ?pozdrowienia .:niewiem:
k: