subwoofer typ zamkniety

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czy czasem w studiach nie używają B&W Nautilus ? No te co mają taką "Głowę" hehe.

Masz na mysli Nautilus "Slimaki"? Czyli moje marzenie? :) Bagatela kilkaset tys.zl.
Ale jak z "glowa" jak to nazwales, to pewnie chodzi Ci o serie 8xx, czyli tez moje marzenie i na bank
sie spelni.
Jako ciekawostke wklejam link, zapaleniec jak my, sam sobie zrobil "slimaki" (byla strona z cala "produkcja" od A do Z, ale zostala usunieta) tutaj zaledwie kilka fotek :
Geek zbudował dla siebie luksusowe głośniki Ť Gadżetomania.pl
How to: Epic DIY Living Room Speakers | Hack N Mod
Tutaj w oryginale jedne jak i drugie cudenka:
https://www.youtube.com/watch?v=9cYFCpEPqnc

Edit: Widze ze Lolek mnie juz ubiegl i skradl takze moje marzenia :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz kolego my obydwaj to za dobrze to w glowie nie mamy poukladane jesli chodzi o marzenia kinowe :) nie wiem jak ty, ja swojej nie pokazywalem tych marzen :) ale fakt faktem lubimy podobne rzeczy zauwazylem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

robertuss

Active member
Bez reklam
Mi chodzilo o B&W 800 Diamonds te sa czesto uzywane do nagrywania muzy w filmach i takie mialem okazje kiedys sluchac w Berlinie ; masakra Panowie :)

Minhembio.com - Hemma hos StoCal - Underground Theatre
Kiedys mialem lepszy link ze zdjeciami w kinie z tymi kolumnami ...
ale rozsadnie myslac to te juz by byly jak dla mnie spelnieniem marzen KD i wiecej juz nic bym nie chcial :) jedyne 67 tys za pare :) z wygladu pikne i piknie graja, piknie wykonane co tu godac po prostu baja :)
Response K6 - ProAc - Kolumny głośnikowe - Top Hi-Fi & Video Design

Tak zgadza się ich się używa w studiach.Nautilus to te ślimaki ..;) I ludzie to mają w domach , szok.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Maja, maja ale to wiesz tez kwestia wyboru zycia, nie mowie o tych co ida i za jedna pensje takie kolumny kupuja... a tak kazdy musi z czegos zrezygnowac zeby miec cos innego , chyba ze ma sie jedne hobby i takim ludziom zazdroszcze :)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Bez przesady B&W "Nautilius" nie zobaczycie w studiach nagrań ,są po prostu za duże ,z podstawa ważą kilkaset kilogramów.W studiach nagrań (przy realizacji) lub rozgłośniach radiowych używane są tzw.monitory bliskiego odsłuchu . Klasycznym monitorem studyjnym był Kef LS /5A stosowany przez BBC ,później tą rolę przejął Spendor SP1/2 .Tak jak Black napisał również JBL było spotykane ,w Stanach można zobaczyć Lipinski L-707

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lub chociazby system JBL Synthesis tyle ze do kina domowego, dla tych bardziej zamoznych, czyli instalacje po kilkaset tys. zl.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Są też i takie "tańsze" :)

http://www.jblsynthesis.com/Products/Details/161

prod_161_634690662938766262_LS%20System.jpg

przemko77

Well-known member
Bez reklam
"lolek" - Nautiliusy to piękne kolumny ,ale obawiam się że to raczej nie najlepszy pomysł do typowych mieszkań .Mam dla Ciebie inną propozycję też ze stajni B&W

468191images.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokladnie kolego to jest to co Misie :) lubia . Diamondy sa przepikne wladcy pierscienia byly na takich kolumnach robione :) oczywiscie chodzi o muzyke...

robertuss

Active member
Bez reklam
Zejdzmy na ziemię.Twoje Paradigm Reference studio 60 v5 by mi wystarczyły.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Te powyzsze B&W (nie te biale wynalazki) kiedys do mnie trafia, natomiast Nautilusy "slimaki" nie sadze aby byly kupowane przez kogos kto ma "typowe" mieszkanie, ale tez im nic nie ubedzie jak do takiego trafia.

robertuss

Active member
Bez reklam
Myślałem że te białe chcesz kupić.Poprawkę postu zrobiłeś chyba hehe

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Te powyzsze B&W (nie te biale wynalazki) kiedys do mnie trafia, natomiast Nautilusy "slimaki" nie sadze aby byly kupowane przez kogos kto ma "typowe" mieszkanie, ale tez im nic nie ubedzie jak do takiego trafia.

Kogoś kogo stać na te Nautilusy, zapewne też nie ma typowego mieszkania:) Cena tych kolumn jest wyższa niż ta za która kupiłem moje bloki. He,he. A nie zapominajmy że mając takie kolumny profanacją by było podłaczyć je pod wzmak za 10k, a i CD musi być odpowiednie i kable... To nie zabawka dla Kowalskiego.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślałem że te białe chcesz kupić.Poprawkę postu zrobiłeś chyba hehe

Zrobilem poprawke bo nie zauwazylem ze Krzychu wpisal sie wczesniej i zacytowal z zdjeciem, a mnie takie "lodygi" nie bardzo rajcuja :)

A nie zapominajmy że mając takie kolumny profanacją by było podłaczyć je pod wzmak za 10k, a i CD musi być odpowiednie i kable... To nie zabawka dla Kowalskiego.

Ba, mozna pokusic sie nawet o odpowiednio zaadoptowane pomieszczenie. Na ktoryms polskim forum byl koles co adoptowal wlasnie pod audio, grube pieniadze tam wlozyl. Nie chce sklamac, ale dziesiatki tys. z tego co pamietam, wylewki, okna, sciany itp.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Diamondy sa marzeniem nie jednego audiomaniaka, moim również ;) tym bardzeij jak syszało się jak grają, ale smieszy mnie na tym zdjęciu ten malutki apple monitorek, chyba tylko do wyświetlania menu owej elektroniki. Ogolnie fajna fotka, pewnie jeden monoblok kosztuje 10x wiecej niż mój obecny system ;)

Do góry