I teraz się zgadzam A co do OLEDA to uważam, że jest to tv, który nie nadaje się do salonu dla rodziny z dziećmi.
To w testach i porównaniach oszukująphoenix_me - z tych co podałeś najlepiej zaprezentuje się X955.
Z testów wynika, że z wymienionych X95L. Oled do salonu w rodzinie z dziećmi to samobójstwo.Oled do salonu - super sprawa.
Mam to wiem.
Polecam.
Z wymienionych X995 .
W każdym teście i porównaniu tylko ja patrzyłem Sony X95L TCL poległ. Ale kiki jak zawsze swoje. W innym poście napisałem jak ktoś trafnie podsumował TCL: "pewnych rzeczy nie da się oszukać" - i odnosiło się to do niskiej ceny TCL gdzie w żaden sposób nie możliwości przeskoczyć pewnego pułapu jakości bo musieliby dokładać do tv. Podobną sytuacje miałem jak zamawiałem dwie szafy u stolarza. Pierwszy, który był wyliczył 4k. Ja źle zrozumiałem i myślałem, że za dwie 4k i każdemu kolejnemu jak wyliczał około 4k za jedna mówiłem, że tamten jest tańszy. Dwóch podziękowało a dwóch kombinowało jak zbić z ceny i zrobić szafę za 2k. Niestety w żaden sposób się nie dałoNa zagranicznym forum, gostek zakupił TCL 85X955 żeby porównać z Samsungiem 85QN95C ,
i niestety , TCL 85X955 przegrał to starcie.
Pisał Luck, że Bravia 7 to ciut lepszy tv od X95L. Ale biorąc pod uwagę, że cena ta sama to lepiej kupić Bravia 7. OLED taniej chyba nie kupisz. OLED mam w sypialni ale w salonie odpada bo nie będę dzieci pilnował i ganiał索尼XR70测评,上了Mini LED后升级了吗?没有
XR70到货当天,正好某大厂画质工程师也在我这,邀请一起看,工程师看了以后惊呼: 这不会是IPS屏吧??今年索尼新品有些姗姗来迟,命名方式也完全不同,且相比上代产品,硬件上也有了非常显著的提升,不知道是不是…zhuanlan.zhihu.com
Xr70 = bravia 7
cud się nie zdarzył i tylko bravia 9 jest interesująca. Zgodnie z oczekiwaniami.
Lepiej i taniej kupić OLED))))))
Czy znamy cenę Bravia 7?Pisał Luck, że Bravia 7 to ciut lepszy tv od X95L. Ale biorąc pod uwagę, że cena ta sama to lepiej kupić Bravia 7. OLED taniej chyba nie kupisz. OLED mam w sypialni ale w salonie odpada bo nie będę dzieci pilnował i ganiał
A myślałem, że TCL Wiem, wiem. Masz też wielkie okna na całą ścianę i też to nie przeszkadza. Dzieci a dzieci to różnica. Twoje są zapewne dorosłe i wątpię, że z Tobą mieszkają skoro w branży jesteś ponad 30 lat. Moje mają kilka i kilkanaście lat i często tv gra na jednym kanale pół dnia.U mnie Oled zawsze na pierwszym miejscu z uwagi na dzieci.
Też im się należy najlepsza jakość.
Każdy wybiera co uważa.
Nie widzę go w polskich sklepach. Skąd informacje o cenach? Sony napisało, że Bravia 7 będzie na poziomie cenowym Bravii 8, gdzie można wybrać między LCD a OLED. Więc ceny pewnie będą +- równe.W 65 calach będzie kosztować około 10 w 75 około 12.