Nie wnikam, nie wnikam, ale zarówno w kanałach streamingowych jak i w kanałach z dekodera jest czysto, przynajmniej na chwilę obecną.syczenie to słychać w kieszeniach niektórych
Nie wnikam, nie wnikam, ale zarówno w kanałach streamingowych jak i w kanałach z dekodera jest czysto, przynajmniej na chwilę obecną.syczenie to słychać w kieszeniach niektórych
Chyba nie, ale zadzwoń do sklepów Sony Center, może coś powiedzą....te aplikacje według mnie na sztywno są przypisane do tych przycisków.Również nie zauważyłem tego typu problemów. Nie jestem fanem słuchania dźwięku z TV natomiast jak na TV jest naprawdę dobrze. Myślę że niewymagające osoby będą bardzo zadowolone, ten soniacz potrafi też głośno zagrać.
Pytanie z innej beczki, czy w pilocie da się przypisać pod przyciskami "netflix, disney itd" własne aplikacje?
też o tym pomyślałem, patrzyłem te ustawienia i niektóre wartości są znacząco zmienione a mimo to nie odbiegało aż tak całościowo mówiąc o obrazie.Skoro ta różnica nie jest kolosalna to by oznaczało ,że Sony przykłada się i fabryczne nastawy obrazu były całkiem OK.
Córka właśnie ogląda smerfy 2 w 4k na netflixie na tej treści widać różnice, wszystko jest takie naturalne i wyraziste. Ten Pan który to kalibrował mówił że trzeba oko przyzwyczaić, jeszcze potestuje na DV bo też jest skalibrowane.I uważam ,że warto było.
100% zgody zawsze warto , w tej chwili kosztuje to 700 zeta, ale nikt raczej nie będzie żałował. A wydaje mi się, choć mogę się mylić, że im większy tv to tym bardziej będzie odczuwalna poprawa obrazu.Skoro to nie jest kolosalna to, co oznacza ,że Sony przykłada się i początkowo nastawy obraz był całkowicie OK.
Mi się wydaje, że skoro jest to na plus i jest zauważalna na warto.
Mój tv też był kalibrowany przez człowieka od skalibruj pe el.
Różnica między przed i po też nie była kolosalna .Powiedziałbym ,że prawdopodobnie kosmetyczna. Ale zauważalna.
I ,że warto było.
no kilka zł więcej standard + hdr + dv - jakieś 1.5h ale trochę pogadaliśmy w tym czasie o telewizorach XD700 zeta
Mam 65 cała i nic nie strzela a tv chodzi praktycznie całymi dniami.Po pierwsze, jestem super zadowolony z tego telewizora - przesiadka z (ostatniej generacji) plazmy Panasonica ST60 - niczego mi nie brakuje pod względem obrazu, ale
zauważyłem że plastiki z obudowy TV z tyłu są marnej jakości :'( - czy u Was też TV "strzela" tymi plastikami jak się nagrzewa po włączeniu itd?
Trochę to jest słabe doświadczenie ...
U mnie też po jakimś czasie od włączenia jest trzask plastiku. Tylko ja mam OLED Philips ale też mam za tv dekoder C+ więc nie wiem co trzaska. Co do jakości materiału to obecnie stawia się na ekologię i recykling więc może to gorzej wyglądać.Po pierwsze, jestem super zadowolony z tego telewizora - przesiadka z (ostatniej generacji) plazmy Panasonica ST60 - niczego mi nie brakuje pod względem obrazu, ale
zauważyłem że plastiki z obudowy TV z tyłu są marnej jakości :'( - czy u Was też TV "strzela" tymi plastikami jak się nagrzewa po włączeniu itd?
Trochę to jest słabe doświadczenie ...