200 Hz to 5 ms na obraz. Odświeżanie w Soniakach to 8 ms... zatem max co można wyciągnąć to 120 Hz. Zważywszy na fakt, że i tak ŻADNE źródło tv nie daje 200 obrazów na sekundę, to obraz w szybszych telewizorkach (np Filipek 9803 z 2 ms) ma prawo być lepszy...rudy napisał:Panowie,za moment philips wysmaży Leda z kontrastem 3000000:1 i 300Hz.Dla mnie to wszystko ,to nabijanie klientów w przysłowiową butelkę.Za chwilę nie będzie widać różnicy w obrazie tylko w cyferkach.Pozdrawiam.
sharan1 napisał:Mam kuro 508XD.Czy ktos moze mi pomoc z tym dzwiekiem w Z4500?
Gdy przeczytałem ten post to myślałem, że to prowokacja. Gdy ochłonąłem doszedłem do wniosku, że jednak ludzie nie wiedzą co robić z kasą... Kupiłeś Ferrari by jeździć po polnych drogach ? DVD podłącz eurozłączem 21 pin. Będziesz miał tedy namiastkę luksusu jaki daje ten tv.deore_1976 napisał:Czesc Zainteresowani tym lcd z 4500 200 hz :]
Skrutowo
- zalezy jaki divix, jak zrobiony, jednak 700 MB daja juz rade, naprawde dobrze
- dvd to juz kilka klas wyzej
- hdtv, DVB-T i innych sygnalow z anten nie mialem jeszcze przyjemnosci podlaczyc to pomyslcie sami co to bedzie.
ps
Ach, czym mam go podlaczone ?
Nie wiem jak fachowo sie to polaczenie nazwa, ale mam kabel taki .. 3 chinchowy, 2 z nich to audio, ostatni do obraz. To chyba s-video ? to jest to zwykle podlaczenie bo sa tam jeszcze z oznaczeniami pb cb, pr cr. Te sygnaly leca prosto z jakiegos odtwarzacza dvd, divix. Kabel 2 metrowy.
Też posiadam ten model Blu ray, jest super. Podłączenie HDMI odtwarzacza z tv to podztawa! Dźwięk przekazywany jest świetny, dodatkowo działa BraviaSync, co jest bardzo wygodne A jakość filmów z BR jest po prostu boska. Jeszcze w 24pArtur'79 napisał:Dokładnie bracie, przy takim sprzęcie warto mieć odtwarzacz Blu-Ray / DVD z dobrym skalerem (polecam Sony BDP-S350 - do kupienia jest już za kilkaset zlotych) i podłączyć go tylko i wyłącznie po HDMI... wtedy jest sens posiadania takiego telewizora.
Ty po zawodówce, więc rozumiem, że fizyki nie uczono... Zamiast pisać bzdury o wpływie kabla na sygnał cyfrowy lepiej naucz się "polska mowa".Sych napisał:Co do kabli, jakość bardzo często idzie w parze z ceną.. Najtańszych nie ma co kupować, owszem będa chodziły, ale obraz nie będzie taki jak być powinien. Ze średniej półki już można się zastanowić...
brodacz napisał:Ty po zawodówce, więc rozumiem, że fizyki nie uczono... Zamiast pisać bzdury o wpływie kabla na sygnał cyfrowy lepiej naucz się "polska mowa".
deore_1976 napisał:Fajnie ze sie wyzywacie...
ale moze jednak ktos wie co z tym zrobic o co zapytalem w paru postach wyzej ?