Panowie, ciąg dalszy relacji.
Wczoraj oglądałem TV przez około 6 godzin bez wyłączania, i tak jak pisałem miałem clouding w górnych rogach w wielkości około 2-2,5 cm ćwierćokręgów. Dzisiaj natomiast włączam TV przed chwilą (pokój w pełni zaciemniony) włączam film z paskami na górze i dole, i po cloudingu ani śladu.
Także chyba coś jest w tym wygrzewaniu się. Przetarłem też raz cały ekrean szmatką, śrub nie luzowałem.
Smearingu tak jak pisałem nie mam w ogóle, ani bandingu, płynność też dobra i bez efektu teatru na odpowiednich ustawieniach, także nie wiem na co wy narzekacie...
Meduza, przesadzasz z tymi 15 stopniami. Wiesz jak to jest mało, czy wziąleś to z powietrza? Moim zdaniem zadowalająca czerń w tym TV występuje do 25 stopni, poza tym nie wiem za bardzo po co ktokolwiek miałby oglądać TV pod kątem większym niż te 25-30 stopni.
Lukast - w Euro RTV AGD jest tak że zupełne 0 % masz faktycznie tylko przy braniu kredytu na 6 miesięcy. Jak bierzesz na dłużej to raty też są niby 0 %, ale musisz wykupić ubezpieczenie kredytu, które przykladowo dla kwoty około 5000 wziętej na 20 miesięcy wynosi aż 688 zł, czyli jakieś 400 zł rocznie od 5000. To sporo. Też się na to nadziałem i wziąlem na 6 rat dlatego.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego TV jak i jeszcze niezdecydowanych. Ja jestem naprawdę zadowolony. Po zniknięciu cloudingu, a stało się to po 6 godzinach użytkowania, naprawdę nie ma się do czego w tym TV przyczepić - może poza ziarnem w niektórych filmach ale zaznaczam - tylko w niektórych. Miałem je tylko w "Ostatniej Bitwie" na Blu-Ray'u i to też tylko w NIEKTÓRYCH ciemych scenach, Rambo z Blu-Ray'a - zero ziarna, "To nie jest kraj dla starych ludzi" z DVD - zero ziarna. Skalowanie DVD przez BDP-S350 do 1080p bardzo dobre, ale o tym już pisałem.