toldicom napisał:pytanie do znawców, od paru dni mam model 40W4710, i dotego podlączony dekoder polsatu cyfrowego, ale jak wiem ten model tv ma możliwość włożenia kartc CAM i znalazłem coś takiego na allegro:
Moduł Cyfrowy Polsat Polsatu HD CAM prepaid Krk (numer 522922719)
(nie moge wstawić połnego linku do tej strony )
i teraz moje pytanie, czy moj TV będzie współpracował z tą kartą no i czy dzięki temu będe mogł sie pozbyć starego dekodera i dodatkowego pilota, bo to uciążliwe.
awujotka napisał:Niestety, ale tv Sony NIE JEST wyposażony w tuner telewizji satelitarnej, więc moduł Cyfrowego Polsatu działał nie będzie. Tutaj jedynie sprawdzi się ewentualnie moduł cyfrowej telewizji kablowej (jesli np. Twój operator takowy udostepnie) lub jest to miejsce na przyszłośc, do zdekodowania (jesli bęedzie zakodowany) sygnały naziemnej telewizji cyfrowej.
toldicom napisał:... a juz sie cieszylem ze pozbede sie dodatkowego pilota
Henryk55 napisał:Tyle piszecie o tym cloudingu, może ktoś wstawi jakieś fotki z obrazem tego zjawiska. Sądząc z po opisach, gdybym trafił na coś takiego nie wahałbym się z reklamacją.
zukes napisał:Ponadto chciałbym ostrzec tych co planują oglądać 46 cali z 3-4 metrów. Dajcie sobie spokój i kupcie mniejszy telewizor . 46 cali trzeba oglądać z co najmniej 4 m. Jak podchodzicie bliżej jakość obrazu ww. soniaczu spadała dramatycznie
ortax360 napisał:Witam
Nie zgadam sie z opn. kolegi zukes miałem 46w4500 , 46x3500 i 46w4000 ogladam z 2.20 cm ( Tuner N i Samsung polsat ) nie było zadnej pixelozy obraz ostry itd . Oczywiscie trzeba wyłaczyc polepszacze obrazu itd.
Pozdrawiam
marcho napisał:Co do redukcji ilości pilotów to polecam Logitech Harmony, którykolwiek model. Rewelajca !!! Wprawdzie jego programowanie to męka, ale jak się już przez to przebrnie i zaprogramuje z głową, to można zapomnieć o oryginalnych pilotach.
motobartcompany napisał:ernet
No to chyba ja dla ciebie będe wiekszym dziwakiem niż ortax360.
Na swojej 50 calowej plazmie gram w gry z odległości około 2 do 2.5 metra. Zależy jak przysunę fotel.
Bez problemu obejmuje wszystko wzrokiem i w sumie to TV po pół roku zrobił się mały.
Filmy i programy ogladam z narożnika, odległość około 3 do 4.5 metra i jak się położe to nie stety taka przekątna jest zdecydowanie za mała.
Przed chwilą patrzałem na tabelki z odleglościami i chyba nie jestem inny.
Z 3.5 metra żeby delektować się wszystkimi szczegółami w HD potrzeba TV około 60 cali.
http://images4.fotosik.pl/10/l0ysgwuto5a4jbjh.jpg
"