ortax360 napisał:Nie.
Clouding - jasne / ciemne plamy na ekranie .
Smearing - przy bardzo szybkim por kamery widzimy deliktną smugę . Widoczne tylko z kolorem ciemnym .
.
Mamy, mieliśmy w D3000,W4000 i W4500, aż się grać nie chcearmagedon napisał:a co jak w moim w4000 smearing jest nawet przy wolnych scenach? Co prawda na niektórych kanałach i programach, ale jest to tak wku..., ze nie che się oglądać. Można to reklamować?
Jest takie odczucie, jakby zdjąć makijaż z twarzy i delikatnie przesunąć. Wy też tak macie?
pzdrwm,
armagedon napisał:a co jak w moim w4000 smearing jest nawet przy wolnych scenach? Co prawda na niektórych kanałach i programach, ale jest to tak wku..., ze nie che się oglądać. Można to reklamować?
Jest takie odczucie, jakby zdjąć makijaż z twarzy i delikatnie przesunąć. Wy też tak macie?
pzdrwm,
nie musi Pani, bo tam jest tuner cyfrowy kablowy. z jednym "ale". dostawca musi to Pani umozliwic czyli dac karte warunkowego dostepu. niestety UPC w tym momencie ich nie oferuje, a kanaly sa kodowane czyli trzeba od nich wziac pudelko.xiexie napisał:Trafiłam tutaj, bo zainteresowała mnie sprawa tunera TV cyfrowej wbudowanego w odbiornik. Czy to oznacza, że nie muszę "wypożyczać" od operatora kablówki dekodera? Co mogę oglądać mając taką opcję? I jeśłi zdecyduję się na wykupienie pakietu cyfrowego (teraz ma ustawione na analogowy) to co wybrać? Mam kabel z UPC. Czy zmienić na Aster (też dostępny)?
Domyślam się, że poziom moich pytań jest żenujący dla bywalców tego forum, ale proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Pozdrawiam
mumu napisał:nie musi Pani, bo tam jest tuner cyfrowy kablowy. z jednym "ale". dostawca musi to Pani umozliwic czyli dac karte warunkowego dostepu. niestety UPC w tym momencie ich nie oferuje, a kanaly sa kodowane czyli trzeba od nich wziac pudelko.
Dziękuję za odpowiedźTomek Koko napisał:Tuner cyfrowy tv oznacza ze jak nasza telewizja bedzie nadawac cyfrowo naziemnie to nie bedziesz potrzebowała dekodera tylko tak jak teraz wepniesz sobie antene w tv. POwtarzam naziemnie czyli kablówka nie ma z tym nic współnego.
prawdopodobnie tak. ten tv odbiera sygnal cyfrowy kablowy i naziemny. jezeli operator nie oferuje samej karty warunkowego dostepu, ktora wsuwa sie do tv to trzeba wziac od niego "magiczne" pudelko. dlaczego? o to juz ich zapytac. jak wzrosnie liczba takich tv to sytuacja moze sie zmieni.xiexie napisał:No chociaż jeden z panów nie olał mojego zapytania. Należą się podziękowania.
Czy ostatnia uwaga o UPC odnosi się do pozostałych operatorów?
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądzemumu napisał:prawdopodobnie tak. ten tv odbiera sygnal cyfrowy kablowy i naziemny. jezeli operator nie oferuje samej karty warunkowego dostepu, ktora wsuwa sie do tv to trzeba wziac od niego "magiczne" pudelko. dlaczego? o to juz ich zapytac. jak wzrosnie liczba takich tv to sytuacja moze sie zmieni.
dla testu niech Pani wepnie kabel UPC i rozpocznie strojenie kanalow cyfrowych. tv je przyjmie. odbierac bedzie mozna tylko dwa pierwsze. reszta jest kodowana.
raczej nie. nie chce im sie. dla mnie to glupi pomysl, gdyz o ile moge zrozumiec potrzebe posiadania tunera satelitarnego, bo inaczej sie nie da to troche dziwne jest, ze musze byc skazany na pudelko bez ktorego doskonale moge sie obejsc.xiexie napisał:Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Właśnie usiłuję zapytać konsultanta w Aster, ale śpi pewnie, bo nie odbiera.