synchronizacja na HDMI
witam,
przebrnąłem tą górę informacji tegoż wątku, ale nie zauważyłem, żeby ktoś zainteresował się synchronizacją urządzeń podpiętych po HDMI. generalnie HDMI, to nie tylko obraz i dźwięk, ale wiele innych możliwości, między innymi sterowanie zsynchronizowanymi urządzeniami, a opisywany model taką opcję posiada. niestety, jakoś nie udaje mi się zsynchronizować
generalnie prawie dobrze wykrywa mi DVD Recorder Panasonica, prawie, bo nie za każdym razem. przemknęła mi gdzies informacja o kolejności podłączania/uruchamiania urządzeń, ale jakby w kontekście Nki. tunera PVR C+ nigdy mi nie wykrył, podpiętego amplirunera Yamahy też nie (ale generalnie działają).
więc pytanie jest jak to działa? co należy wykonać żeby zabanglało poprawnie? może to kwestia opcji podpiętych urządzeń? ale w DVD-R nic nie kombinuje, a raz spina raz nie.
i tak btw. jak był na PKiN testowy obraz DVB-T to działało EPG, ale w nim nie działała mi polska czcionka. nie wiem jak jest teraz, jak chyba to już bardziej produkcyjnie działa, ale wyłaczyli EPG i nie wiem, ale czy ktoś z Was też zauważył kłopot z czcionką polską w EPG?
TV 46W4000 mam od prawie 1,5 roku, ale na forum trafiłem wczoraj