46w4000
Witam
Mam takie pytanie. Wg instrukcji najwyższą rozdzielczością po kablu PC jest dla tego telewizora 1366x768. Dzisiaj podpiąłem do gniazda PC laptopa i na nim ustawiłem rozdzielczość 1920x1080 i moim oczom ukazał się idealny obraz w tej rozdzielczości (TV wyświetlił info 1920x1080 60Hz). Kabel był najzwyklejszy - taki jakich używano i 15 lat temu do podpięcia monitora do karty graficznej. Jak to więc jest z tą maksymalną rozdzielczością, bo to dość duża rozpiętość? Czy można w ten sposób coś uszkodzić?
Drugie pytanie - w instrukcji jest podane, że ten TV obsługuje tryb 1080p/24 czyli filmów kinowych, ale w menu nigdzie nie znalazłem żadnej opcji z tym związanej. Mam rozumieć, że TV po prostu się odpowiednio sam ustawi, gdy otrzyma sygnał 24 klatkowy z np. Blu-ray'a?
I pytanie ostatnie - podczas oglądania Canal+ HD zdarzyło mi się kilka razy, że obraz się rozpikselował, a po powrocie do normy nie szedł normalnie tylko skakał (jakby gubił np. co drugą klatkę). Czym to może być spowodowane? Zdarzyło mi się i podczas meczu i podczas filmu. Wyłączyłem opcję automatycznego wykrywania filmu, ale nie wiem czy dobrze trafiłem i czy to pomoże?
Dziękuję i pozdrawiam