Witam !
Mam pytanie jaka jest różnica między Sony KDL-40EX500 a KDL-40EX501 ? Bo wyczytałem że różnią się kolorem dolnej ramki, ale na stronie Sony wyglądają dokładnie tak samo.
Telewizor dekoduje sygnał dvb-t mpeg4 na 100% W moim przypadku taki sygnał nadawany jest w sieci kablowej. Tylko kwestia wyboru sygnału na początku programowania TV. U mnie wskoczyły po wybraniu TV naziemnej mimo że wpięty był kabelek z kablówkiDziękuję za szybką odpowiedź. Oczywiście wiem, że ma, tylko pytanie czy sygnał po wyjściu z tunera DVB-T jest dekodowany przez MPEG-4. Na pewno MPEG-4 dekoduje DVB-C, ale czy DVB-T ?. U mnie osobiście nie mogę wyszukać kanałów naziemnych zakodowanych przez MPEG-4 i również na forum zauważyłem podobne pytanie (strona 64, kolega ADAMRA). No i jeszcze fakt podania w danych technicznych na stronie Sony przy tunerze DVB-T (MPEG-2). Dlatego chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was fizycznie odbiera na tym TV DVB-T MPEG-4, w tedy będę interweniował u dostawcy sygnału. Pozdrawiam, Arek.
witam
Chciałbym prosić o radę odnośnie zakupu lcd, mianowicie obecnie posiadam sony kdl-40w4000, tv wykorzystywany do ps3 oraz n. Jestem zainteresowany zakupem 55 cali ex500 ( są już poniżej 5000zl), ma wszystko co mi potrzeba ( motion flow, dobrą czern ) nie interesują mnie inne bajery typu dlna, tunery dvbt/mpeg4, 3d, ledy i inne. Natomiast bardzo ważną rzeczą dla mnie jest input lag w grach. I tu mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć jak ten tv spisuje się w grach?, dodam ze obecny w4000 jest do gier idealny ( praktycznie zerowy input lag ). Proszę o opinię, ewentualnie o doradzenie który z modeli ( może jakiś nowszy model będzie lepszy ) wart jest zakupu. Niestety zatrzymałem się jeśli chodzi o tv sony na poprzednich modelach v,w,x, i nie orientuje się jeśli chodzi o te najnowsze. Proszę ewentualnie o podpowiedź, czy jakiś inny model jest wart zainteresowania, wiem że ex500 był w miarę dobrze oceniany.dziękuję.
Telewizor dekoduje sygnał dvb-t mpeg4 na 100% W moim przypadku taki sygnał nadawany jest w sieci kablowej. Tylko kwestia wyboru sygnału na początku programowania TV. U mnie wskoczyły po wybraniu TV naziemnej mimo że wpięty był kabelek z kablówki