Nie wiem nie mierzyłem dokładnie, ale na oko max 0,5cm może mniej. Zrobiłem zdjęcie i tak to wyglądaMike25 obudowa odstaje 0,5 cm? Szczerze mówiąc to dość dużo, chyba, że trochę przesadziłeś, jeżeli jednak jest tak jak mówisz to można przedzwonić do serwisu bo tak nie powinno być...
Kurczę sprawdziłem metodą jaką opisałeś i niestety się wkurzyłem :/@Mike25 nie miałeś ani foli ani naklejek przyklejonych sprawdź ilość przepracowanych godzin jeżeli już go masz jakiś czas to i tak w prosty sposób można można sobie policzyć ile go już użytkujesz osobiście u mnie to był cały oklejony folią i nalepkami i miałem 0 godzin także proponuje sprawdzić .
Kombinacja klawiszy na pilocie :
i+, 5, vol-, I/O - [Self Check] - w ostatnim wierszu xxxx-yyyy-zzzz, gdzie xxxx - ilość przepracowanych godzin, yyyy - ilość włączeń TV
No nie wiem, zobaczymy. Telewizor kupiłem na allegro, a więc przez internet, dostałem go w czwartek, więc nie minęło jeszcze 10dni. Oczywiście sam TV jest już przeze mnie używany, wszystko rozpakowane, ale na moją korzyśc bezsprzecznie świadczy dowód w postaci zdjęcia pokazującego liczbę przepracowanych godzin, których nawet oglądając TV 24h na dobę, nie byłbym w stanie osiągnać od momentu w którym dostałem telewizor.Sprawdzi i sie wkurzy. Oddac i tak juz nie moze, nic nie udowodni.
A to w takim razie powodzenia.. Telewizor kupiłem na allegro, a więc przez internet, dostałem go w czwartek, więc nie minęło jeszcze 10dni..
Orientuje się ktoś czy ceny tv pójdą w dół w najbliższym czasie??
Chcę kupić "32" ale z tego co obserwuje to już ceny poszły prawie 50zł do góry i ciągle rosną ;/
Miały być promowane 3d i Lcdki miały potanieć ....
Może jest jakiś sprzedawca albo osoba co coś wie na ten temat
Ja niestety jestem w branży sportowej
jakie konkretnie modele masz na myśli ?
mike 25- odpuść sobie.
Może był sprawdzany akurat ten model w fabryce na stanowisku weryfikacji.
Jeśli jest wygrzany to masz tylko na korzyść - bo nie ma bad pikseli.
================================
butcher 23
mike 25- odpuść sobie.
Jeśli jest wygrzany to masz tylko na korzyść - bo nie ma bad pikseli.
================================
butcher 23
To dla mnie bardzo naiwny argument. Nawet jak był sprawdzany to nie bylo do tego potrzebne zrywanie folii z ramki i naklejek marketingowych, więc w taki argument jak piszesz nie uwierzę. Poza tym nie tylko nie było naklejek na ramce, ale też sama podstawa telewizora była luźno wsadzona w opakowanie, też nie było na niej żadnych folii, widać było że już przez kogoś ruszane. Też była potrzebna na stanowisku weryfikacji? Sorryy... I wreszcie rzecz kluczowa, 211h grania (bo tyle było minus te moje 50h) to żadne stanowisko weryfikacji, tylko albo brany z wystawy albo zwrócony od innego klienta.mike 25- odpuść sobie.
Ma jednego bad pixela. Podświetlnie ok, aczkolwiek nie perfykcyjne (ale jak najbardziej do przyjęcia). No i ta nierówna ramka na górze obudowy. Więc podejrzewam, że był zwrócony przez ramke lub bad pixela.Jeśli jest wygrzany to masz tylko na korzyść - bo nie ma bad pikseli.
Orientuje się ktoś czy ceny tv pójdą w dół w najbliższym czasie??
Chcę kupić "32" ale z tego co obserwuje to już ceny poszły prawie 50zł do góry i ciągle rosną ;/
Miały być promowane 3d i Lcdki miały potanieć ....
Może jest jakiś sprzedawca albo osoba co coś wie na ten temat
Ja niestety jestem w branży sportowej
Mayłym cloudingiem bym się nie przejmował. Zależy jak bardzo zauważasz i czy Ci aż tak przeszkadza? Generalnie podobno nie ma idealnie podświetlonych matryc LCD, są tylko lepiej podświetlone, bądź gorzej. Jeśli na środku ekranu jest ok, a tylko drobne źródło światła jest widoczne w rogu to jest to moim zdaniem całkiem udany egzemplarz.Od trzech tygodni posiadam 40EX501, ale dopiero teraz zauwarzylem clouding w prawym gornym rogu.
Czy w takim wypadku...tv podlega gwarancji???