No i nie doczekałem się od kolegów co wyłapali te super egzemplarze EX500 ustawień ( kalibracji ) obrazu
Ja nadal walczę i jakoś nie udało mi się choć po części dojść do efektu zadowolenia. Nie wiem nad czym niektórzy się podniecają. Może odkryli te magiczne ustawienia... Proszę zamieście choć fotkę. Bo ja nadal twierdzę że ten tv jest poniżej średniej.
proszę bardzo - to są moje ustawienia -ALE- ja mam 55ex500 (w ostatni piątek dotarł po miesiącu oczekiwania... a kupiłem bo 46Z5500 za mały się okazał był...) i w dodatku praktycznie NIE oglądam SD , ani żadnego szajsu typu divx xvid czy co tam piraci jeszcze wymyślili .... tylko HD z n-ki , filmy BD i DVD ale to tylko z panasonic`a dvd-s100 -super skaluje....
podświetlenie - 3
kontrast - 89
jasność - 49
nasycenie - 50
odcień - 0
ostrość - 3
tryb filmu - automat1
motionflow - wył./lub standard
redukcje zakłóceń i MPEG wyłączone
polepszcze typu kor. czerni ,czysta biel itp - wyłączone
Gamma -0
balans bieli - wszystko na 0
i "wszystkie piksele" w ust. ekranu .
oczywiście , jak zawsze to tylko propozycja która musi być dostosowana do konkretnych warunków w jakich się ogląda .... (jasność 49 w całkowicie zaciemnionym pomieszczeniu może być za duża )
no i przede wszystkim : ustawiajcie jak Wam się podoba ......
a po doświadczeniach z 46Z5500 i LG 6000 mogę z czystym sumieniem powiedzieć - ten TV jest duuuużo POWYŻEJ średniej.