zacytowalem sam siebie ,ale znalazlem gdzie sie to wylacza ,funkcja AUTOFORMATOWANIE na wylaczonykosmacz napisał:Witam
Czy jest w tym modelu mozliwosc zablokowania na stale formatu obrazu (konkeretnie WIDE) bo zdeka denerwuje mnie ,ze niektore kanaly same przelaczaja sie w 4:3 i trzeba zmieniac recznie z pilota za kazdym razem gdy przelacze.
Sygnal podaje z tunera pionier 1530 C+ poprzez Scart
P.S lipa jest juz na maxa gdy po HDMI nie da sie zmienic formatu ekranu w ogole (KDF wyswietla funkcja niedostepna) ,ale to juz chyba urok HDMI.
pzdr
kosmacz
sly napisał:Prosze namiary http://www.rogepost.com/dn/szgw/ sciagnij sobie jeszcze VLC media player,zeby to odtworzyc.
kamusial napisał:hmm, a part 1 ?
depesz napisał:Na pewno nie jest to to samo, cały INHD Tune Up ma 337 mb - więc te part2 to tylko końcówka.
sly napisał:Zgadzo sie,masz racje.Dzieki za podpowiedz.W taki razie niestety nie wiem skad moze wziasc calosc tej kalibracji
kamusial napisał:No to czekam az czlowiek dobrej woli wskaze namiar/udostepni na ftp itd itp.
POza tym mam jeszcze jedno pytanko do tv, a raczej problem do opisania:
Problem: zdarza się, że jest przerywany obraz z dekodera cyfry, przesyłany po HDMI (jest to przerwanie milisekundowe, wygląda tak jakby odłączyć kabel i podłączyć spowrotem.) Pytanie czego to może być wina: dekodera cyfry+ i anteny (mam dość małą), kabla hdmi (5m, techlinka, za 160 zeta), czy może telewizora- np złej jakości złącze HDMI (KDF 50E2010)?
Na ogół sytuację poprawia ruszenie kabla, czy poprawienie go. Ale on przecież leży wciąż nie ruchomo, a przerwania obrazu się zdarzają.
Więc gdzie jest chochlik i jak go zabić?
Pozdrawiam
Kamil