Nareszcie mogę więcej napisać o swoich wrażeniach i odczuciach po dwóch dniowych testach KDfa. W sobote w końcu nadeszła chwila wyjęcia potwora z pudła i ustawieniu na dedykowanej szafce. Podłączyłem wszystie sprzęty i zdechł mi 360
W sobote jeszcze mrugał czerwonymi diodami ale się potrafił podnieść tak już w niedzile definitywnie kaput. No ale nie o tym historia. Dzieki temu że x360 w sobote się podniósł mogłem potestować 720p / 60 hz. Nie zauważyłem mocnego drżenia o ktorym mowa wyżej w kilku postach -p z bardzo bliska jest (jakieś kilkanaście centymetrów od ekranu) ale 3,5 metra nic nie widać. Jakość fantastyczna, o wiele cieplejsze i "ciekawsze" kolory niż na moim LCD Panasonica 32LX500. Generalnie źródło HD wygląda super - gry, filmy, trailery - bomba!. Później zacząłem ustawiać analogową tv - sygnał to UPC standardowy pakiet. No i znowu zaskoczenie: wszystko ładne i dobrze wygląda na tak dużym ekranie. Fakt że po zmniejszeniu odległości nie można na to patrzeć (tak ok. 1 metra) ale właśnie z 3 - 3,5 metra jest bardzo dobrze. Jedna rzecz mnie zastanwia - na słabych kanałach - 1 TVP w programach z cyklu "gadające głowy" są takie delikatne obwódki wokół głów i postaci. Ciekawe, bo myślalem że to kwestia opcji "ostrość" ale jednak nie. W każdym bądź razie jakością analogowej tv jestem również zaskoczony in plus. Ostatnia rzecz to testy filmów dvd na moim taniutkim fergusonie dx 770 h z hdmi. Player jest fajny bo naprawde ładnie upscaluje material do 720p lub 1080i. Testowałem Band of Brothers, Matrixa, Star Wars Original Trilogy SE i wyglądało to zajebiście.
Fantastycznie wyglądał (i brzmiał ale to już kwestia ampli i kolumn) koncert RHCP podbity do 1080i - można się było poczuć jak pod sceną
Później ogladałem troche odcinkow Stand Alone Complex i jakość była świetna. Generlanie TV spełnił moje oczekiwania w 100%, wielkość ekranu jest akurat. Nawet moja luba początkowo przerażona wielkością potwora, po kilku godzinach oglądania filmow i serialu stwierdziła że jest w sam raz
Nawet moj kolega (co może nie jest jakimś wyznacznikiem) który planował kupić max 40" bo ma 3 metry nos-ekran, po zoboaczeniu KDFa, zamówił sobie egzemplarz
Resumując: jestem zadowolony na maksa. Polecam wszystkich którzy sie wahaja, a mogą jeszcze gdzieś kupić tego sprzęta.