Tak może na zakończenie wątku.......
od wczoraj zostałem posiadaczem KDFa, przeczytałem dużo na forum na temat RP, Plazm i LCD, pomyślałem popytałem, przeanalizowałem warunki pokojowe, rozwój technologii HD i jej przyszłosci i podjąłem decyzję aby zdecydować się na ten projektor.
Szukałem telewizora w internecie, teraz wiem, że nie kupi się go już od jakiegoś czasu - przeczołgałem 3 poważne sklepy. Pojeździłem i dzwoniłem po kilku Saturnach i Media Markt, Euro itd..... w końcu znalazłem swój telewizor, stał z boku, z ustawieniami obrazu takimi, że każdy omijał go wzrokiem. Poprosiłem aby podłączyć odtwarzacz DVD, obraz po komponencie, Pan Robert (sprzedawca) widząc obraz skomentował to ze zdziwieniem "jaka super czerń".
KDF stał od kwietnia 2007 i grał non stop w godzinach pracy marketu, policzyłem że ładnych kilka tysięcy godzin - do 4k (menu serwisowe jakoś mi nie wchodziło), skonsultowałem się z Kikim (serdeczne dzięki za opinię) i mimo tego go wybrałem.........przywiozłem do domu, przerwałem dzieciom oglądanie Flubbera na naszym 32 calowym LCD, podłączyłem, ustawiłem i usiadłem z wrażenia a najbardziej moje dzieciaki. Małżonka. Czynnik WAF (że nie cienki, że nie wisi na ścianie) grzecznie zignorowałem i wiecie co wczoraj usłyszałem...."kochanie jednak miałeś rację, dobrze, że postawiłeś na swoim".
Konkludując, szacunek dla profesjonalnych użytkowników Forum, którzy bezinteresownie dzielą się swoja wiedzą, drugi szacun dla samej idei forum za ogromną widzę praktyczną i teoretyczną w nim zawartą,
Firmie Sony kiks za to że wycofała się z Europy z tą technologią ciągle sprzedając telewizory RP na kontynencie amerykańskim.
i ostatnia sprawa....... technologia sprawdzona, rewelacyjny obraz, przekątna 50 cali, za cenę poniżej 4000 zł na dzień 9 stycznia 2008 roku.
Pozdrawiam wszystkich,
MJPL