Ernet - do "mało budujących opinii" juz przywykłem

Ludzie we wszystkim znajdą jakieś "ale". HX900 miał w znakomitej większości świetne opinie, dlatego nie wiem czemu 920 miałaby mieć gorsze - skłaniam się raczej ku "czarnemu PRowi"
Accu - wszystko pięknie, tylko przywoływana przez Ciebie Toshiba model 55ZL1 będzie kosztowała około 20.000 zł! A więc jeszcze raz tyle co Sony. Takie porównanie nie ma sensu - zaraz znajdę telewizor za 100.000, który będzie miał jeszcze więcej stref. Patrzmy raczej w klasie cenowej około 10 tys. Natomiast z tego co wiem Philips oficjalnie wycofał się z produkcji telewizorów, dlatego dla mnie ta firma już umarła na polu TV.
Czy ilość stref ma bezpośredni związek z wielkością ekranu? Tyle samo stref na mniejszej przekątnej da chyba lepszy efekt. Zapewne znajdą sie i tacy, którzy stwierdzą że tylko 1024 lub 2048 stref jest w stanie ich zadowolić

A może robimy błąd porównując bezkrytycznie suche liczby - 156 stref do 224 i 512? Może to są inne technologie? Wystarczy przecież zastosować inne diody, w innej ilości i innej organizacji i dzięki temu całość może rządzić się innymi prawami. Wtedy takie bezpośrednie porównanie nie ma sensu.
Ernet - użyłeś słowa "autorytatywny" w znaczeniu oparty na autorytetach czy raczej stanowczy, władczy? Zastanawiam się co myśleć o przywołanej przez Ciebie stronie