Sony Bravia 7

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No to sam widzisz, nie jest to już 500zł różnicy, a 3500zł (w kieszeni)
Bierz u Kikiego, w razie czego będziesz miał na kogo zwalić winę : D
To będzie tzw. pocałunek śmierci :grin:

Zawsze będziesz mógł zwrócić.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Tak jak w zeszłym roku w przypadku C845 tak teraz w C855 mamy pierwszą wersję X1. Trzymajcie kciuki żeby nie było wersji X2, bo poprzednio z X1 było coś nie tak.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Jutro mam go mieć w domu 65" i jestem pewny, że będę zadowolony. 30 minut zabawy z własnymi plikami i wziąłem mimo tego, że obok stał X95L i różnica na korzyść X95L była jednoznaczna, ale wiem jak postawię go w domu solo, to będzie przyzwoicie.
Dziel się wrażeniami 😊 Czekamy na relację 💪

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Już się robi istna telenowela.

Tata, a Marcin powiedział, że... : D

"Kupiłem 85-calowy TCL c855 i robi wrażenie, miałem HISENSE 75 U8KQ, który jest bardzo dobry, ale ten jest znacznie lepszy pod względem obrazu. Kupiłem go po Twojej analizie i prawda jest taka, że nie ma ani jednego słabego punktu! Całkowicie go polecam, ma trzy oceny B... Dobrze, pięknie i tanio!! Za 1990 euro nie ma konkurenta! Pozdrawiam i Twoje filmy są bardzo pomocne."

"Ciekawostką w tym porównaniu jest to, że jedno jest dwa razy droższe od drugiego, a technicznie są praktycznie remisem..."

"Najbardziej zauważalną różnicą będzie CENA."

"Najlepszą rzeczą w TCL jest cena, jaką ma za to, co oferuje. Reszcie marek dało to kopa w pachwinę i dzięki temu będziemy świadkami ogólnego spadku cen, bo różnica jest totalnie przesadzona. Sony wygląda o 10% lepiej (i tylko pod pewnymi warunkami) i jest wart dwa razy więcej. Absolutnie nieproporcjonalne."

"Bardzo trudno uzasadnić różnicę w cenie."

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
W komentarzach narzekają na C855, że jakieś paski na nowym egzemplarzu itd
Bardzo dobrze jest oceniony w tym teście. Minusy to konieczna kalibracja bo fabrycznie jest bardzo słabo ustawiony, mniejsza szczegółowość w cieniach co wynika podobno z pójścia w stronę super czerni i rozjaśnienie czarnych pasów w filmach gdy jasny obraz oraz większe kwitnienie. Tylko tam ten tv jest dwa razy droższy od Bravia 7. Nie wiem czy Bravia tam dużo droższa czy TCL tańszy. Jednak dwukrotnie wyższa cena na pewno mocno wpływa na postrzeganie face to face.

Ostatnia edycja:

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Różnica podświetlenia, ilość stref - duża na korzyść TCL.
Tylko na papierku. Sony ma trzy razy mniej stref ale dużo lepiej nimi steruje. Procesor w Sony to inna galaktyka. Dodatkowo w nowych modelach są jeszcze jakby podstrefy w każdej strefie. Pomimo może dużych różnic na papierze są to bardzo zbliżone do siebie telewizory.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Made in Japan - jak meteor - było i nie ma.
Sony od kiedy made in Japan. Nie ma już żadnej własnej fabryki , wszystko podwykonawcy.
TCL ma 8 własnych fabryk i kupił wszystkie fabryki LCD Samsunga i LG.
Teraz dla nic produkuje matryce.

Ale każdy niech wybiera co uważa.
To w końcu jego kasa.

Do góry