@darlen: sorry że odpowiadam dopiero teraz. Nie zaglądałem tu długo. Sprawdziłem część z rzeczy o których pisałem wcześniej:
- wtyki w multiswitch'u są OK
- po podłączeniu TV do zewnętrznego dekodera 4K Ultra Box C+ wszystko działa normalnie
- nie sprawdziłem kabli biegnących od konwertera do multiswitcha (mokry, skośny dach)
- nie sprawdziłem TV na innej instalacji antenowej. Nie miałem takiej możliwości
W normalnej konfiguracji (przewód który antenowy idzie z multiswitch'a, jest podłączony do TV, tuner TV odbiera sygnał, karta CI+ ECP dekoduje sygnał) jakość odbioru i jakość sygnału są bardzo dobre. Nadal jednak nie można przestroić TV np. w celu wyszukania nowych kanałów. Przy próbie przestrojenia TV nie widzi sygnału mimo, że chwilę później oglądając TV obraz jest bardzo dobry a sygnał niemal 100%.
Moje zaufanie do serwisu Sony jest mniejsze od zera, więc chyba nie zdecyduje się na to, żeby oddać im ten TV "do przetestowania".
Poszukam jeszcze możliwości sprawdzenia go na innej instalacji TV.
Eleven 4K u mnie jest OK, bez problemów - widać go na liście kanałów, jakość obrazu jest bdb. Co do TVP 4K to nawet nie wiedziałem, że taki wynalazek był/jest. Ja go nie widzę na swojej liście kanałów.