Cieszymy sie, choc mnie interesuje tylko seria xd/xe85...xd93 ponad budżetBędą obydwa jeszcze dostępne - więc czas gra na korzyść oczekujących.
Sa jakies przecieki co do bliższego terminu dostawy???
Cieszymy sie, choc mnie interesuje tylko seria xd/xe85...xd93 ponad budżetBędą obydwa jeszcze dostępne - więc czas gra na korzyść oczekujących.
"strazakp" - co Cię zniechęciło do dxe720?
Obecnie w MM 55xd9305 po rabacie kosztuje 6515zl, dodatkowo jest promocja i za taką transakcję kupna tego TV dostajemy 13kart (każda wartości 50zl) na zakupy na stacji BP. Sumując wychodzi TV za ok 5850zl. Oczywiście karty na BP możemy wydać na paliwo do auta. Mnie akurat taką promocja nie interesuje bo nie kupuje paliwa na BP gdyż jest tam strasznie drogo.
Na stronie sony Center jest juz wystawiony model 55xe80 który kosztuje 5499zl. Jest tez info że sprzedaż od polowy marca. Modelu xe85 nie ma tam jeszcze wcale.
Czyli jezeli 55xe80 będzie kosztował tyle to 55xe85 pewnie minimum 700zl drożej.
Ale z drugiej strony to przecież XE nie jest jakimś nowym modelem od Sony a przedluzeniem/kiedy ntynuacja istniejącego już XD, więc nie wiem dlaczego ma być/musi być droższy...owszej trochę może ale nie o 1000,1500 albo 2000zl.
Dokładnie tak. Dlatego mnie interesuje tylko xe8505. Specyfikacja odpowiednią bo ciut lepiej jak w xd8505 tylko jeszcze ta cena niewiadomą. Jeszcze 3dni do końca lutego i zobaczymy...Prawdopodobnie tak XE8005 matryca IPS-50 Hz, XE85XX matryca MVA-100 Hz
Jezeli by porównywać xd80 i xe80 to faktycznie może nie być sensu kupować tego drugiego bo pewnie trochę będzie trzeba dołożyć. Ja sensu nie widzę.Oglądałem dzisiaj w Saturnie 55XD8005 i powiem szczerze, ze moje oko nie zauważa różnicy pomiędzy 100Hz a 50Hz. Może jakby zamiast promocyjnego z filmu z balonami puściliby mecz, to może byłoby inaczej. Może jakby te telewizory stały obok siebie...
Zaczynam się zastanawiać czy naprawdę 100 Hz to mus??? Czy oko widzi różnicę?
W każdym razie przy podanej przez RJHG specyfikacji nie widzę specjalnie sensu kupowania XE8005?
Ok. To jest bliźniaczy model z xd8505 a ten juz teraz w ME jest za 4790zl a Kiki ma taniej.W E... od jutra po 4990,00 - 200,00 przy zakupie powyżej 4500