Kupiłem. Kolory prosto z pudełka całkiem fajne, czarny cudów nie ma ale nie jest zły. Ponieważ monitował o update to zaktualizowałem. I tutaj niestety pierwszy minus - ustawienia obrazu zmieniły się i zrobił się jakiś jasny. Teraz będę musiał zabawić się w kalibrację a szkoda bo pierwotne mi spasowały.
Czy po aktualizacji powinienem zrobić przywracanie ustawień fabrycznych? (tak mi zalecali w sony center). Chociaż nic nie przestawiałem oprócz języka i hasła do wifi.
Zastanawiałem się nad Samsungiem 50JU6872 (matryca produkcji samsunga, i ma dvbs) - w cenie 3600. Wydawało mi się że czarny lepszy i ma 4K ale wszyscy mi odradzali i jeszcze ten wątek z kurzem, podobno matryca wolniejsza niż w tym Sony.
Vectra to ten sam model - przynajmniej u mnie.
Nie wiem czy menu jest takie same. Sprawdź taką ścieżkę jak Ci podałem albo podobną.
JJ
Witajcie.
Udało mi się wygrać nierówną walkę dotyczącą obcinanego obrazu.
Sprawa prosta, jak już się wie gdzie szukać. A zatem ścieżka:
Home -> Ustawienia -> Ekran -> Ustawienia ekranu.
Tutaj robimy dwie rzeczy:
1. Automatyczne pole wyświetlania - ustawiamy "Wył".
2. Pole wyświetlania - ustawiamy "Wszystkie piksele".
I nagle problem oversizingu całkowicie znika
Mam nadzieję, że się komuś to przyda.
Pozdrawiam
Zgadza się, dzieki. Ale tak czy inaczej u mnie problemu nie rozwiązuje. Musze "zaatakować" helpdesk kablówki może jest update do tunera albo wymienią mi tuner.Opcja '+1' występuje przy rozdzielczościach 576i, 576p i 720p, natomiast opcja 'Wszystkie piksele' dla rozdzielczości 1080i i 1080p.
Dobra temat rozwiązany - ustawienia ekranu są w innym miejscu. Jakby ktoś potrzebował to ściezka w dekoderze Multimedia jest taka : Menu->Instalacja->podajemy pin ( jest w instrukcji dekodera ) -> Konfiguracja dekodera-> Ustawienia obrazu i tam są proporcje obrazu.Zgadza się, dzieki. Ale tak czy inaczej u mnie problemu nie rozwiązuje. Musze "zaatakować" helpdesk kablówki może jest update do tunera albo wymienią mi tuner.