Sony 50W755C

MicHu222

New member
W sobote zakupilem ten TV i musze powiedziec ze jest niezle. Cienka ramka wyglada swietnie. Brak bad pixeli i clouding znikomy. Po wlaczeniu dobrego materialu 1080p jakosc obrazu OK. Po podlaczeniu do amplitunera po optyku i dorze grajacego audio motywacja na wyjscie do kina spada;) Podczas moich testow spotkalem sie z nastepujaca sytuacja: Kiedy wlaczam film po dlna 1080p + dts w oryginalnej aplikacji "Video" amplituner poprawnie wykrywa kodowanie audio i widze wszystki 6 glosnikow aktywynch. Jezeli ten sam material wlacze przez VLC to juz niestety widzi tylko 2 glosniki - sciezka stereo. W aplikacji "Video" przewijanie filmu z pilota jest ciezki... fast forward mocno przycina, skacze co kilka sekund i probuje odtworzyc video. W VLC jest to lepiej rozwiazane i dziala bardzo dobrze, ale tam nie wykrywa dobrze dzwieku wielokanalowego. Ktos spotkal sie z takim problemem? Dodam tylko ze napisy po wifi smigaja bez problemu:)

dawido85 możesz zdradzić w jakim programie stawiasz serwer dlna na kompie? Wiem że serwer postawiony w Windows Media Player nie widzi plików mkv.

milanoa

Member
Ostatnia edycja:

MicHu222

New member
Nie musisz nic instalować, wrzuć codec do jakiegoś katalogu np. Download i uruchom MX Player-a, on go sam znajdzie i podpowie abyś uruchomił ponownie mx-a. Tylko oczywiście wcześniej go musisz rozpakować.
Tu masz najlepszy serwer pod windowsa.

Dzięki za odpowiedź.

Wczoraj z netu ściągnąłem MX Player wersje pro. Zainstalowałem i uruchomiłem. Telewizor pokazał mi komunikat że format DTS nie jest obsługiwany.

Chyba muszę poszukać kodeków.

Bylem wczoraj w salonie sony center, wisialy obok siebie w755 i w809.

roznica w 3d do ktorego i tak trzeba dokupic okulary bo sony nie daje oraz 200hz wiecej przy identycznej matrycy 120hz, podobno nie do zauwazenia.

roznic w procesorze pamieci itd podobno nie ma.

wiec kupilem w755 bo w809 nie jest z niczym lepsze.
dobra decyzja ?

Razahell

New member
Bylem wczoraj w salonie sony center, wisialy obok siebie w755 i w809.

roznica w 3d do ktorego i tak trzeba dokupic okulary bo sony nie daje oraz 200hz wiecej przy identycznej matrycy 120hz, podobno nie do zauwazenia.

roznic w procesorze pamieci itd podobno nie ma.

wiec kupilem w755 bo w809 nie jest z niczym lepsze.
dobra decyzja ?

Dobry wybor...
Oprócz 3D, nie ma twintunera HD... Reszta to to samo...
Ja za roznice w cenie dokupilem pilota one flick remote ( sprawdza sie do youtube itd...)

MicHu222

New member
Tu masz do wersji 1.8 , najnowsza to 1.8.3 , rozpakuj i wrzuć do jakiegoś katalogu w tv
najlepiej Download.
Zippyshare.com - neon.1.8.0.zip

Dziękuje za pomoc w temacie, głos już się pojawił na amplitunerze ale niestety tylko 2.0, DTS 5.1 w dalszym ciągu nie przechodzi. Chyba trzeba pogrzebać w ustawieniach telewizora.

Chociaż dziwne bo wbudowany odtwarzacz bez problemu przesyła DTS na amplituner.

kilka kolejnych pytań:

1. czy macie wszystkie materialy w tvn player ? ja widze duzo brakow wzledem tego co moge ogladac z telefonu i laptopa. to samo jest przy tvp.

2. czy jakos wysylania obrazu po chromecast jest dla Was satysfakcjonujaca ? wysylam po miracast do lg jako wyswietlacz bezprzewodowy i obraz wyglada duz lepiej, prawdziwe hd, dla mnie chromecast ma jakies ograniczenia.

3. baza programow w sklepie play jest gorsza niz w sklepie webosa. Co prawda mozna wgrywac aplikacje spoza sklepu progrem ES ale 95% z nich i tak nie dziala poprawnie. NP: tvn player nie da sie obsulugiwac z pilota, a jesli juz cos uruchomimy to jakosc obrazu i dzwieku pozostawiala wiele do zyczenia. Inne programy jak open fm, tvp, chili zet. Owszem dziala ale obraz jest obrocony o 90 stopni w lewo.

jesli cos mi nie poradzicie aby ten tv byl bardziej funkcojalny to bede go sprzedawal i wroce do webosa (moze ktos chetny na zakup :) ? )

Ponczo24

Member
kilka kolejnych pytań:

1. czy macie wszystkie materialy w tvn player ? ja widze duzo brakow wzledem tego co moge ogladac z telefonu i laptopa. to samo jest przy tvp.

2. czy jakos wysylania obrazu po chromecast jest dla Was satysfakcjonujaca ? wysylam po miracast do lg jako wyswietlacz bezprzewodowy i obraz wyglada duz lepiej, prawdziwe hd, dla mnie chromecast ma jakies ograniczenia.

3. baza programow w sklepie play jest gorsza niz w sklepie webosa. Co prawda mozna wgrywac aplikacje spoza sklepu progrem ES ale 95% z nich i tak nie dziala poprawnie. NP: tvn player nie da sie obsulugiwac z pilota, a jesli juz cos uruchomimy to jakosc obrazu i dzwieku pozostawiala wiele do zyczenia. Inne programy jak open fm, tvp, chili zet. Owszem dziala ale obraz jest obrocony o 90 stopni w lewo.

jesli cos mi nie poradzicie aby ten tv byl bardziej funkcojalny to bede go sprzedawal i wroce do webosa (moze ktos chetny na zakup :) ? )

jestem chetny na zakup sony 50w755c

Damaranus

New member
Na kilkadziesiat juz apek które instalowałem z apk kilka miało problem z ekranem. Fakt ze oferta jest okrojona ale czego ci brakuje w sumie. TVN Player z Google tv jest w starej wersji, zainstaluj nowa z apk.

Ja mam za to inne pytanie jakoś wcześniej tego nie widziałem ale od kilku dni irytuje mnie to: gaszenia tv i dopiero gaszenia dekoder. Zakładając że oglądałem UPC. Uruchamiam tv bez dekodera i wchodzę na YouTube. Wszystko gra ale w tle wisi komunikat że brak sygnału i pokazuje hdmi 2. Pomimo że korzystam z systemu to on i tak sprawdza port hdmi. Musze włączyć dekoder, przejść do hdmi i dopiero wrócić do androida co by komunikat zgasł. Spotkał się ktoś z tym? Jestem na 100% pewny ze tego nie było. Chyba ze po wejściu i wyjściu z menu serwisowego tak się zrobilo

Ostatnia edycja:
Do góry